Tunellsikring er en viktig del av vedlikeholdsarbeidet i sentrumstunellen. Foto: Katrine Holland/Sporveien.

T-banen stenger i langhelgen grunnet vedlikeholdsarbeid

Fra torsdag 13. mai til søndag 16. mai stenges T-banen mellom Stortinget og Majorstuen i Oslo mens Sporveien utfører nødvendige vedlikeholdstiltak i sentrumstunellen og ved Majorstuen T-banestasjon.

– Vedlikeholdsarbeidet i Kristi himmelfartshelgen markerer at et omfattende oppgraderingsprosjekt på T-banen er ferdig, sier prosjektleder Hilde Ulvik i en pressemelding. På tre år er seks kilometer nye skinner lagt og 30.000 kvadratmeter tunelltak dryppsikret.

– Bakgrunnen er et større vedlikeholdsetterslep og slitasje på aldrende infrastruktur i T-banens sentrumstunell. Prosjektet har hatt en kostnadsramme på 478 millioner og utført en rekke viktige vedlikeholdstiltak i løpet av en treårsperiode, heter det i meldingen. Men selv om prosjektet nå avsluttes, fortsetter Sporveien arbeidet med kontinuerlig vedlikehold og opprusting av eksisterende infrastruktur fremover. Det gjelder både i sentrumstunellen og andre steder på linjenettet.
I tunellen mellom Majorstuen og Stortinget blir det utført dryppsikring og betongrehabilitering. Det skal også byttes om lag 600 strømskinne-fester (disse holder strømskinna i riktig avstand fra sporet).

Ved Majorstuen T-banestasjon blir 60 meter spor byttet på østgående side.

Vedlikeholdsarbeidet i Kristi himmelfartshelgen berører T-banetrafikken gjennom sentrum og det vil være stengt mellom Majorstuen og Stortinget. T-banen kjører som normalt igjen fra mandag 17. mai.