Strekningen som åtte entreprenører ønsker å bygge, utgjør første etappe av ny E39 mellom Ålgård og Hove.
Strekningen som åtte entreprenører ønsker å bygge, utgjør første etappe av ny E39 mellom Ålgård og Hove.Illustrasjon: Statens vegvesen.

Syv entreprenører vil ha E39-kontrakt

Entreprenører fra Spania, Italia og Norge har søkt om å få bli prekvalifisert til å bygge tre kilometer ny firefelts E39 mellom Hove og Osli.

Dette er entreprenørene som ønsker å bygge E39-strekningen mellom Hove og Osli i Sandnes kommune:

* Aldesa Construcciones - Spania

* Bertelsen & Garpestad

* Bjelland

* Impresa Pizzarotti & C. S.P.A - Italia

* Risa

* Stangeland Maskin

* Vassbakk & Stol

Prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen.

Prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen.

Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

– Vi er fornøyde med at så mange ønsker å delta i konkurransen. Nå venter et omfattende og krevende arbeid med å velge de 3-5 som skal bli prekvalifisert, sier prosjektleder i Statens vegvesen Geir Strømstad, i en pressemelding.

I slutten av måneden vil de prekvalifiserte bli invitert til å delta. Deretter må første tilbud leveres innen 11. november. Deretter skal det gjennomføres forhandlinger og endelig tilbud må leveres januar 2023. Planen er kontraktsignering februar 2023.

– Strekningen er tre kilometer med ny firefeltsvei, og er første etappe av ny E39 mellom Ålgård og Hove. Det skal også bygges flere brukonstruksjoner, lokalveier og gangstier. Etappen starter ved dagens toplanskryss ved Hove og kobler seg til dagens E39 ved Osli. Prosjektet er en del av Bymiljøpakke Nord Jæren, sier prosjektlederen.