Sweco flytter inn i nye lokaler sentralt på Grønland i Oslo. Illustrasjon: A-Lab
Sweco flytter inn i nye lokaler sentralt på Grønland i Oslo. Illustrasjon: A-Lab

Sweco flytter hovedkontoret til Grønland

Sweco inngår leiekontrakt med Eiendomsspar, og flytter hovedkontoret fra Vækerø på Ullern til Urtekvartalet i på Grønland i Oslo.

Det skriver Sweco i en pressemelding torsdag.

Etter planen skal om lag 800 av Swecos ansatte innta nye lokaler Urtekvartalet i 2024.

– I Sweco former vi fremtidens byer og samfunn, og da var det naturlig for oss å finne en beliggenhet hvor vi kan bruke vår kompetanse og være tett på byutviklingen. Vi undersøkte i overkant av 30 lokasjoner før vi bestemte oss for Grønland, og nå gleder vi oss til å flytte inn i nye lokaler i en spennende bydel, sier administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco Norge.

Totalt skal det bygges ut hele 300.000 kvadratmeter med nye kontorbygg i Grønlandsområdet. Sweco skriver i pressemeldingen at de nå vil bruke sin ekspertise til å utvikle lokalområdet, samt strenge klima- og miljøkrav til bygget.

Administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar og administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco Norge. Foto: Kilian Munch
Administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar og administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco Norge. Foto: Kilian Munch

– Utbyggingen av nye kontorer må skje på en måte som gjør at vi sikrer en levende og bærekraftig bydel. Vi flytter til Grønland med stor ydmykhet for de som bor i nærområdet. Da vi valgte Urtekvartalet, var det avgjørende for oss at gårdeierne i området jobber sammen med nærmiljøet for å utvikle bydelen. Et eksempel på dette er at dette er bygulvkonseptet der det etableres torg og byrom som åpner området for alle, sier Aspelund.

Administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar sier han ser en klar trend hvor store næringslivsaktører søker til Grønland.

– Det er en tydelig trend at de store selskapene ønsker seg til urbane omgivelser, og Grønland er et av de meste populære områdene i Oslo. Den målrettede satstingen som er gjort på Tøyen og Grønland, gjør at området nå er blitt veldig attraktivt for fremtidens næringsliv. Dette er bedrifter som ønsker nærhet til en pulserende by, bærekraftige løsninger og gode kollektivløsninger, sier Ringnes.