Kirsti Bergstø i SV. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kirsti Bergstø i SV. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

SV savner klimagrep: – Budsjettet er for svakt i møte med de store utfordringene

SV-leder Kirsti Bergstø mener regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett er for svakt i møte med samfunnets store utfordringer.

– Det er på tide alvoret synker inn hos regjeringen. Forskjellene mellom folk er for store. Rapport etter rapport har vist oss at vi er i en miljøkrise. Det krever politisk vilje og offensive tiltak, sier Bergstø.

Hun mener revidert nasjonalbudsjett, som regjeringen la fram tirsdag, ikke tar på alvor at klimagassutslippene må ned.

I budsjettet savner Bergstø blant annet en offensiv satsing på elektrifisering av sokkelen gjennom havvind. Hun mener regjeringen i praksis utsetter klimapolitikken ved å ikke fremme noen reelle tiltak.

– Hvis vi skal få omstillingen i gang og samtidig bevare arbeidsplasser, trengs det konkrete grep – ikke tomme ord, sier SV-lederen og legger til:

– Alle som bryr seg om klima og natur, har grunn til å være skuffa i dag.

SV er partiet som skal sikre flertall for budsjettet som regjeringen har foreslått. Bergstø sier at en økning i barnetrygden blir viktig i forhandlingene som partiet nå går inn i.

– Dette budsjettet er også altfor svakt i møte med et skakkjørt boligmarked og mangelen på boliger. Det er helt avgjørende for å gjøre noe med forskjellene i samfunnet, sier Bergstø.