Lars Kramer, CEO i KIBO og Jon Ola Stokke.
Lars Kramer, CEO i KIBO og Jon Ola Stokke.

Stort oppkjøp i sikringsbransjen

Garda Sikring og danske KIBO Security Group får samme eier

EMK Capital har nå kjøpt KIBO Security Group, og slår dette selskapet sammen med sin norske virksomhet Garda Sikring.

– Med nye og sterke ressurser på plass, er vi nå godt rustet for å møte fremtidens sikkerhetsbehov og fortsette vår vekst i Norden,» sier konsernsjef Jon Ola Stokke i Garda Sikring Group i en pressemelding.

KIBO er ifølge meldingen den ledende totalleverandøren i Danmark innen sikring av bedrifter, institusjoner og offentlige områder. De tilbyr alt innenfor mekanisk sikkerhet og elektronisk overvåking, både enkeltstående løsninger og komplekse integrerte sikringssystemer, samt service og beredskap. 

– Selskapet har en dyktig ledergruppe og erfarne og kunnskapsrike ansatte, som vi i Garda Sikring gleder oss til å bli mer kjent med. Nå starter arbeidet med å skape og utnytte synergier og muligheter for oss, våre partnere og ikke minst våre kunder, sier Stokke. 

Med KIBO som en del av Garda Sikring Group, øker antall ansatte til cirka 560 og omsetningen til over 1,3 milliarder.

Satsningen framover gjør at det blir foretatt endringer i den norske organisasjonen. Jon Ola Stokke vil nå jobbe nordisk, og overlater stafettpinnen i Norge til ny leder for det norske markedet, Kai Rostad Øvregard.  Han har vært i selskapet i tre år og har frem til nå hatt rollen som regionleder på Vestlandet og daglig leder i Bergen. Trond Pedersen overtar som ny avdelingsleder i Bergen. Pedersen jobber i dag i Garda Sikring, og kjenner bransjen gjennom ti år som driftsleder.