Einar Wilhelmsen. Foto Marit Hepsø/UKEAudun Lågøyr. Foto: Svein Jørgen Johansen/UKEFoto: Marit Hepsø/UKEFullt hus hos NHO. Foto: Svein Jørgen Johansen/UKEFoto: EBAOHeidi Sørensen. Foto: Svein Jørgen Johansen/UKEFoto: Marit Hepsø/UKEFoto: EBAOFoto: EBAOFoto: EBAO

Stor interesse rundt workshop om klimakrav

Mandag deltok rundt en rekke personer i en workshop rundt hvordan bransjen og kommunene kan komme i mål med utslippsfrie anleggsplasser i 2025.

Utslippsfri transport til og fra byggeplass og skjerpede krav til utslippsfrie anleggsmaskiner. Det er blant kravene Oslo kommune vil stille til entreprenører og leverandører allerede om to år, og var blant temaene som ble tatt opp på mandagens samling.

Arrangementet, som gikk av stabelen hos NHO på Majorstuen i Oslo og samlet rundt 120 personer, ble gjennomført både for å forberede markedet, og for å identifisere hva markedet trenger for å kunne levere.

På scenen sto blant annet klimadirektør i Oslo kommune, Heidi Sørensen, finansbyråd i Oslo, Einar Wilhelmsen, varaordfører i Bærum, Siw Wikan og leder for hovedutvalg samfunnstjenester i Asker kommune, Elisabeth Holter-Schøyen. Seansen ble ledet av nestleder i EBA Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) og kommunikasjonsdirektør i Skanska Norge, Audun Lågøyr, mens det praktiske opplegget ble styrt av Morten Nordskag i Grønn Byggallianse.

Det var Oslo kommune EBAO, Grønn Byggallianse, Asker kommune og Bærum kommune som sto bak arrangementet.

Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no. Byggeindustriens redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.