Konsernsjef i Statkraft Christian Rynning-Tønnesen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Konsernsjef i Statkraft Christian Rynning-Tønnesen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Statkraft fikk sitt nest beste resultat noensinne i fjor

I 2023 fikk Statkraft et underliggende driftsresultat på 41,4 milliarder kroner. Det er selskapets nest beste resultat noensinne.

– Statkraft leverte sitt nest beste årsresultat i 2023 da markedene fortsatte å stabilisere seg etter de ekstraordinære forholdene og rekordresultatet i 2022, sier Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en børsmelding.

– Resultatene er sterkere enn historiske nivåer, og markedsaktivitetene fortsetter å vise gode resultater selv om volatiliteten og prisene er mye lavere. Vi ser tegn til at prisene stabiliserer seg på et nivå nærmere prisnivåene vi så før energikrisen, sier han videre

Nøkkeltall

Rynning-Tønnesen tjente 7,58 millioner kroner i fjor, mens han året før tjente 7,08 millioner kroner.

Statkraft hadde netto driftsinntekter på 65,3 milliarder kroner i fjor, ned fra 75,3 milliarder kroner året før. I tillegg hadde selskapet et resultat etter skatt på 26,1 milliarder kroner, ned fra 28,6 milliarder kroner i 2022.

Det norske statseide kraftselskapet foreslår å betale utbytte på 13 milliarder kroner, som vil si utbetalinger til staten.

Nye investeringer

I januar la Statkraft fram planer om å investere opptil 67 milliarder kroner i oppgradering av norske vann- og vindkraftanlegg og nye vindparker på land.

De forventer å øke den installerte vannkrafteffekten med 1500 til 2500 megawatt i tillegg til å øke vindkraftproduksjonen med minst 2,5 terawattimer.

– Vi er på vei til å levere vår andel av den fornybare energien som verden trenger, med en stadig voksende portefølje av prosjekter og en organisasjon som er klar for utfordringen, sier Statkraft-sjefen.