Steinmasser etter E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen er solgt på billigsalg. Illustrasjonsfoto: Jørn Hindklev

Statens vegvesen har solgt 135.000 kubikk steinmasser Nye Veier vil bruke i E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen

Statens vegvesen har solgt 135.000 kubikk steinmasser til Frya Næringspark for kun 70.000 kroner. Nå lurer Nye Veier på hva som har skjedd med massene og frykter et dyrere veiprosjekt i Gudbrandsdalen.

Avisa GD (sak åpen for abonnenter) melder at Frya Næringspark nå trolig har gjort et kupp når de nylig fikk kjøpt 135.000 kubikk med steinmasser for kun 70.000 kroner av Statens vegvesen. I forbindelse med Statens vegvesens tidligere E6-utbygging i Gudbrandsdalen ble det i sin tid inngått en avtale om å lagre masser i Frya Næringspark.

– Avtalen gikk ut og vi hadde ikke lenger mulighet til å lagre masse der. Vi hadde samtidig en forpliktelse om å planere dette arealet og fylle det opp etter kravene for en 200-årsflom. Steinen som ligger der var ikke nok til den jobben. Skulle vi gjort dette måtte vi hentet mer masse. Det var viktig for oss å komme oss ut av avtalen og var glade for at næringsparken ville overta. For oss var denne steinen verdiløs, sier Svein Røed, prosjektleder i Statens vegvesen til GD.

Nå lurer Nye Veier på hva som har skjedd med statens eiendom. GD melder at Nye Veier har sendt et brev til Statens vegvesen der de krever en redegjørelse. Nye Veier anslår at massene har en verdi på 17-25 millioner kroner.

– Det er en nøytral vurdering av verdien og dette er ut ifra vanlig markedspris. Hvis dette nå er solgt, vil det bety økte kostnader for vegprosjektet. 20 millioner er mye penger, sier prosjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier Innlandet til GD.

Frya Næringspark har kjøpt massene for å fylle opp flomutsatte områder.

– Det kan tyde på at vi har gjort en brukbar handel. Vi går gjerne i forhandlinger med Nye Veier om kjøp av masse vi, sier Ole Tvete Muriteigen til GD. Han er i dag er nestleder i styret for Frya Næringspark, men var styreleder for Frya Næringspark da de forhandlet frem avtalen om steinmassene.