Illustrasjonsfoto: Trond Joelson

Stabilt boligsalg for Veidekke tross Covid-19

Veidekke solgte 263 boliger i andre kvartal 2020, og holdt seg dermed på omtrent samme nivå som i andre kvartal i 2019.

Ifølge en pressemelding fra Veidekke tirsdag, kan disse tallene tyde på at Veidekke Eiendom kom seg godt gjennom et kvartal preget av koronapandemien. Totalt har Veidekke solgt boliger for 1,3 milliarder kroner i andre kvartal 2020. Antallet boliger i produksjon er 1.887, skriver entreprenørkonsernet.

264 solgte Veidekke-boliger i andre kvartal 2020 utgjør en liten nedgang fra 275 boliger i samme kvartal 2019, og en litt større nedgang fra 299 solgte boliger i første kvartal i år. I både Norge og Sverige har det vært lavere salg i midten av kvartalet som følge av koronapandemien, men ifølge pressemeldingen er aktiviteten nå på samme nivå som før pandemien. Verdien av de solgte boligene i kvartalet var 1,3 milliarder kroner, hvorav Veidekkes andel var 900 millioner.

‒ Vi ser at vi har kommet godt gjennom et kvartal preget av koronapandemien. Vi har opprettholdt planlagte salgs- og byggestarter, og i motsetning til ved tidligere kriser, så ser vi nå at aktiviteten har holdt seg godt på de fleste av våre satsingsområder, sier Jørgen Wiese Porsmyr, konserndirektør i Veidekke.

Antallet boliger i produksjon er nå 2.008 boliger, hvorav Veidekkes andel er 1.489 boliger. Salgsgraden for boliger i produksjon er 71 prosent.

Veidekke inngikk 16. juni 2020 avtale med et konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA og Union Real Estate Fund III Holding AS om salg av eiendomsvirksomheten i Norge og Sverige. Veidekke forventer å gjennomføre transaksjonen i løpet av september 2020, heter det i pressemeldingen.