Sprengkulda forskyver arbeidet  på Ekebergbanen. Foto: Christian Loennechen/Sporveien

Sprengkulda forskyver arbeidet  på Ekebergbanen. Foto: Christian Loennechen/Sporveien

Sprengkulda forskyver arbeid på Ekebergbanen

Tirsdag skulle man igjen sette inn buss for trikk på nedre del av Ekebergbanen, men ekstremkulda forskyver oppstart med en uke.

– Så langt har alt gått som planlagt med Sporveiens arbeid mellom Ekebergparken og Oslo Hospital. Nye skinner er lagt på inngående spor, og i jula tok man en pause slik at trikken kunne gå som normalt på strekningen. Tirsdag skulle entreprenørene ta fatt på utgående spor, i retning Ljabru, men ekstremkulda forskyver oppstarten, skriver Sporveien i en pressemelding fredag.

Banesjef trikk i Sporveien, Tone Manum forklarer at det er både sikkerhets- fagmessige og menneskelige utfordringer knyttet til å jobbe ute med stål i så streng kulde.

– Vi utsetter omleggingen av sporet med en uke og det er flere grunner til dette: Det er svært utfordrende for våre anleggsarbeidere å jobbe med stål ute i så streng kulde. I tillegg umuliggjør kulda å legge om sporet på en forsvarlig måte. Vi har sett på alternative løsninger, men dette var den beste, sier Manum i meldingen.

Det betyr at trikken går som normalt på strekningen frem til 15. januar klokken 20.00.

– Om alt går som planlagt starter fase 2 av vedlikeholdsarbeidet da. Det blir buss for trikk mellom Ekebergparken og Oslo Hospital frem til jobben er ferdigstilt til sommeren, skriver Sporveien.

I denne perioden skal Sporveien jobbe på utgående spor, i retning Ljabru.