Illustrasjon: Space Group / Nordic BIM Group
Illustrasjon: Space Group / Nordic BIM Group

Space Group og Nordic BIM Group lanserer ny plattform for eiendom

Britiske Space Group og den nordiske grupperingen Nordic BIM Group lanserer Twinview, en nettbasert digital tvilling-plattform for eiendomsbransjen.

Det skriver Nordic BIM Group-medlem Graphisoft Norge i en pressemelding onsdag.

Twinview er en nettbasert digital tvilling-plattform for eiendomsbransjen som kobler all data i bygget til én 3D-modell, med det mål å effektivisere energibruken og bedre brukeropplevelsen i bygget.

Twinview ble lansert i begynnelsen av 2020 etter tre års utvikling, heter det i pressemeldingen. Partnerskapet mellom Space Group og Nordic BIM Group skal gjøre det mulig å ta i bruk digitale tvillinger i Norge, Sverige og Finland, skriver Graphisoft Norge.

En digital tvilling er en digital kopi av den fysiske bygningen og bygningsinformasjonsmodellen som utvikles gjennom design, konstruksjon og overlevering. Modellen utvikles av arkitekt, konstruktør og installatør og kan blant annet benyttes til forvaltning, drift og vedlikehold av bygget.

Twinview bygger på bruk av disse BIM-modellene i forvaltningen med en skybasert plattform som kobler bygget til IoT-enheter for å overvåke byggets ytelse.

I Twinview visualiseres prosjektet i en tredimensjonal, webbasert plattform som analyserer tilgjengelig data med moderne teknologi. Twinview inkluderer også en driftsmodul i tillegg til en egen smarttelefon-applikasjon, heter det i pressemeldingen.

– Vi er glade for å ha Nordic BIM Group som en av våre strategiske samarbeidspartnere. De har mange års erfaring innen den digitale bygg- og eiendomsbransjen, og vi er sikre på at de vil gi stor verdi for alle dem som tar i bruk Twinview i Norden, sier administrerende direktør Rob Charlton i Space Group.

– Vi er veldig glade for å ha inngått dette viktige partnerskapet med Space Group om å kunne tilby Twinview til det nordiske markedet gjennom Nordic BIM Group. Å samle inn og overvåke sanntidsdata for å optimalisere bygningers operasjonelle ytelse og bærekraft vil bli stadig viktigere for å ta bedre beslutninger samt for å møte større utfordringer slik som klimaendringer, kommenterer administrerende direktør Halvor Sandbu i Nordic BIM Group.