Sollitoppen

NOrviken

NOrviken

Arealtek

Arealtek

Løvlien

Løvlien

Hfasader

Hfasader

I Sundet i Eidsvoll har Backe Romerike bygd 35 leiligheter med utsikt over Vorma.

Fakta

Sted: Eidsvoll

Prosjekttype: Leiligheter

Byggherre: Sollitoppen AS v/Bjørn Dæhlie

Totalentreprenør: Backe Romerike

Kontraktsum eks. mva.: 93 millioner kroner

BRA: Cirka 5.000 kvadratmeter

Arkitekt: Romfarer arkitekter

Rådgivere: RIByfy: Romfarer arkitekter l RIB: Norviken Bygge- teknikk l RIBr: Firesafe l RIA: Brekke & Strand Akustikk lRIEn: Norconsult l RIG: Løvlien Georåd l RIVA: Arealtek

Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhusarbeider: Hulleberg & Bø lSpunt og stagarbeider: Seierstad l Oppmåling: Geoplan 3D lElektro: Nordengen l Ventilasjon: Bryn Byggeklima lRørlegger: GK Rør l Badekabiner: PB Badrum l Prefab trapper, svalganger og balkonger: UBAB lPlattendekker: Thomas Betong l Heis: Orona l Tekkearbeider: HesselbergTak lInnvendige vegger gips/stål: Gipsplatemontasje lMaler: Artea l Kjøkken/Garderober: Studio Sigdal Lørenskog lParkett: ParkettPartner l Blikkenslager: RS Blikk lFlis/mur: Mjøndalen Mur og puss l Brannsikring: Firesafe lRekkverk: Jotne Ankers l Vinduer/balkongdører: Norgesvinduet lSolavskjerming: Kvint Blendex l Kjerneboring/saging: Betongentreprenør lSystemhimling/garasjehimling: Modulvegger l Garasjeport: Crawford lLås og beslag: Lås og sikring lGlassfasade: H-fasader Glassteam l Ståldører og innerdører: Optimera lStålkonstruksjoner: Byemark l Gulvstøp/sparkel: Gauksås guvstøp

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Byggearbeidet startet høsten 2019, og nylig ferdigstilte Backe Romerike det tiltalende boligkomplekset. Prosjektleder Kjell Finøen sier at byggeprosessen har gått som planlagt, selv med en stram byggetid.

– Ja, som ved alle andre byggeprosjekter, har tiden vært stram. Men vi har hatt et godt samarbeid med underentreprenørene våre, og har ikke hatt noen større utfordringer. Vi bruker stort sett kjente UEer, og det er en fordel. Dessuten har vi samarbeidet godt både med byggherren og kommunen, sier Finøen til Byggeindustrien.

Krevende grunnarbeid

Han forteller imidlertid at grunnforholdene har vært krevende i det skrånende terrenget, og at det har vært noe krevende spuntarbeid med hensyn til kort avstand til prosjektets naboer.

Leilighetskomplekset består av fem etasjer med boliger i tillegg til garasje med p-plass til 30 av boligene. De fem minste leilighetene har p-plass ute.

– Vi har brukt plassbygde betongkonstruksjoner med noe bæring i stål. Fasadene er kledd med Cembrit-plater, og har utvendige balkonger. Leiligheten på bakkeplan har platting, sier Finøen.

Prosjektlederen trekker frem den fine beliggenheten til Sollitoppen, der samtlige leiligheter raskt ble utsolgt.

– Den luftige beliggenheten med flott utsikt over Vorma og dalen oppover, har nok vært med på å bidra til salgssuksessen, sier Finøen.

Gode lysforhold

Det er Romfarer arkitekter som har tegnet Sollitoppen. I en e-post til Byggeindustrien skriver arkitekt MNAL Marie Saunes at det er lagt vekt på store balkonger, meget gode lys- og solforhold for alle leiligheter, og en plassering som ligger i le for nordavinden.

– Dette er et bomiljø med høy kvalitet i moderne leiligheter i Eidsvoll sentrum, samtidig som de har en nærhet til naturopplevelser. Boligene har et felles grøntområde med lekeplass mot vest. Bygget er en oppgangsblokk med 2-3 leiligheter per etasje per oppgang. Heisene går direkte ned i parkeringskjeller med boder, skriver Saunes.

Leilighetene, som har utsyn mot Vorma, vil ifølge arkitekten beholde dette også etter en ny utbygging av Sundet brygge.

– Man vil se mellom ny og eksisterende bebyggelse. Beboerne vil etter denne utbyggingen kunne gå noen meter til cafeer og badeplass, skriver Saunes.

– En perle

Det er Sollitoppen AS ved Bjørn Dæhlie som er byggherre for prosjektet i Sundet, et sted som Dæhlie betegner som en perle på Romerike.

– Ja, jeg mener at Sundet er en liten perle, og jeg håper og tror at flere og flere vil oppdage hvor fint det er i dette området. Opplevelsen av å bo ved Vorma, synes jeg er spesiell og flott. Det er godt for øyet å se vann. Dessuten er tilknytningen til Mjøsa og jernbanen gjennom Eidsvoll de to store argumentene for å bygge boliger i Sundet, sier Dæhlie til Byggeindustrien.

Han forteller at han også har store, ferdig regulerte tomter til boligbygging nær Sollitoppen.

– Jeg er litt i tenkeboksen på når og hvordan jeg ønsker å bygge på disse tomtene. Sollitoppen er blitt veldig flott, og det er brukt mye penger på omgivelsene med parkmessig opparbeidelse og grøntområder. Sollitoppen er blitt et signalprosjekt, sier Dæhlie.


Flere prosjekter