Mesta-sjef Marianne Bergmann Røren har gjort store endringer i selskapet. I 2020 leverer de et driftsresultat på 188 millioner. Regnskapene er foreløpig ikke revidert. Arkivfoto.

Snudde opp ned på Mesta - nå er minus blitt til pluss

– Jeg har min bakgrunn fra finansbransjen, men folkene vi har i Mesta er mye råere.

Det sier en stolt Mestas konsernsjef, Marianne Røren, til Byggeindustrien.

Hun gikk inn som toppsjef i drifts- og vedlikholdsselskapet 1. september i 2019 uten tidligere erfaring fra anleggbransjen.

Hun gikk raskt i gang med endringsprosesser og nå har Mesta endelig begynt å tjene penger igjen.

I sitt første hele regnskapsår som Mesta-sjef kan Røren vise til et driftsresultat i 2020 på 188 millioner kroner av en omsetning på over 4,5 milliarder.

I 2019 var driftsresultatet på minus 229 millioner kroner.

– Vi har virkelig jobbet hardt for å få til dette. Makan til omdstillingsdyktig gjeng som det vi har i våre rekker skal du lete lenge etter. De har vist endringsvilje. Vi har snudd opp ned på selskapet, og det har vært utrolig å se hvordan de ansatte har møtt disse endringene med stort pågangsmot. Det er en tøff gjeng, rett og slett, sier Marianne Røren.

Hun legger ikke skjul på at de har vært gjennom krevende endringer i selskapet. I stab- og støttefunksjoner er det gjort store bemanningsreduksjoner, og store deler av selskapet er reorganisert.

I produksjonsdelen av selskapet mistet ingen jobben i de tøffe kuttrundene, og det er nettopp bedre drift i selskapet som nå sørger for de gode tallene på bunnlinja.

– Det at vi fikk samlet drift og vedlikehold i et område under en dyktig leder, har ført til at vi klarer å få ut beste praksis sammen. Vi har også fått samlet og styrket våre støttefunksjoner, slik at de jobber enda bedre ut mot produksjon. Og så har vi jobbet mye med digitalisering, sier Røren til Byggeindustrien.

Det var Dagens Næringsliv som meldte om plusstallene først. Overfor avisen understreker Røren at Mesta ikke ønsker å vinne kontrakter dersom de ikke er lønnsomme.

– I fjor inngikk vi 12 kontrakter som leverte pluss allerede i de første månedene. Det har aldri skjedd før i Mestas historie. Jeg fikk vite at det var helt umulig å tjene penger på så kort tid, sier Røren til DN.