Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix

Snøen kommer, men kun i indre strøk

Den skikkelige vinteren lar vente på seg. Det blir litt kjøligere, men fortsatt ganske mildt over hele landet. Snøen legger seg i indre strøk.

Det kommer mye nedbør i store deler av landet fram mot helgen, spesielt fredag. I Sør-Norge og på Vestlandet kommer nedbøren mest som regn og sludd langs kysten, spesielt i Sør-Norge. Lenger inn i landet kommer nedbøren som snø.

Fra Trøndelag og opp mot Finnmark blir det snø og sluddbyger. Det blir relativt kjølig, men holder seg omtrent slik det har vært den siste tiden. Noen sprengkulde er ikke på vei.

Vanskelige kjøreforhold

På Østlandet ventes det mye nedbør torsdag kveld og fredag. Meteorologisk institutt har derfor gått ut med farevarsel ettersom temperaturer rundt null grader kan føre til vanskelige kjøreforhold Østafjells og i fjellet i Sør-Norge.

– Den skikkelige vinteren lar fortsatt vente på seg. Det blir kjølig over hele landet, men vi får et lite blaff med noe mildere vær igjen på Sør- og Vestlandet i helgen og fram til midten av neste uke, sier statsmeteorolog Magnus Ohved til NTB.

Det blir mest bygevær i Trøndelag og Nord-Norge de kommende dagene. Deretter fram til lørdag kommer nedbøren til Sørlandet og Østlandet, mens det klarner opp igjen på Vestlandet som da også får noen dager med plussgrader.

Mindre nedbør

–I innlandet vil det komme noe snø som nok kan bli liggende, men til uka ligger det et høytrykk som bygger seg opp over Skandinavia og som vil føre til mindre nedbør utover neste uke, sier Ohved.

Dette høytrykket kan gi noe frisk vestlig vind i Trøndelag og deler av Sør-Norge sammen med noe høyere temperatur også i Nord-Norge fra helgen og ut til midten av uka.