Årets Hagemesse nærmer seg fulltegnet. Utstillere innenfor hage- og uteromssektoren danner rammen rundt den populære messen, som arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm etter påske.

Snart fulltegnet Hagemesse

80 prosent av Hagemessen 2015 er allerede belagt og vil trolig bli fulltegnet i god tid før messen går av stabelen 17-19. april.

Det opplyser prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen til hage.no, vel 2,5 måned før messestart.

Les også: Bygger stor proffhage til Hagemessen 2015

Hagemessen grønnere enn noensinne (bildekarusell)

Det som mange kaller "vårens vakreste eventyr" for hagefolket samler hvert år 16-17 000 publikummere i messehallene på Lillestrøm, og mange kommer langveisfra for å handle planter, hageutstyr eller få inspirasjon til hage og uterom.

– Årets messe kommer til å bli tidenes flotteste med mange nye utstillere og Norges største innendørs inspirasjonshage, sier Sagen.

1,5 mål visningshage
Messen gjentar suksessen fra i fjor, med å bygge et gedigent komplett hageanlegg på hele 1,5 mål. Bak visningshagen står sentrale anleggsgartnere i medlemsorganisasjionen NAML, Norske anleggsgartnere - miljø- og landskapsentreprenører.

Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)

Hent ideer til eget uterom
– Vi ønsker å vise publikum hva faglærte anleggsgartner kan skape, selv i en messehall. Her kan de besøkende spasere rundt i hageanlegget og hente ideer og inspirasjon til sitt eget uterom, sier messegeneralen.

Stort utvalg av gartnere
Hun fremhever også utvalget av gartnere som vil være representert på messen.

– Ivrige plantesamlere kan virkelig gjøre et kupp. I tillegg har vi  vi landets største utvalg av hagemøbler, samt en rekke utstillere med det siste innenfor maskiner og utstyr til hagen.

Fortsatt plass
Sagen oppfordrer utstillere som vurderer deltagelse i år, om å ta kontakt så snart som mulig for å sikre seg plass.

Det er god anledning til å handle blomster, planter, frø og løker på Hagemessen. (Foto: Svanhild Blakstad)