Glass og Fasadeforeningens lærlingskole starter opp i januar. Foto: Glass og Fasadeforeningen

Snart fullt på Glass og Fasadeforeningens lærlingskole

Glass og Fasadeforeningen melder om økt interesse for lærlingskoletilbudet deres.

Glass og Fasadeforeningen inngikk i sommer en samarbeidsavtale med Opplæringskontoret for Håndverksfag i Vestfold (OKH Vestfold) og Opplæringskontor for bygg- og anleggsteknikk Rogaland (Byggopp Rogaland) om etableringen av Lærlingskolen i glassfaget, heter det i en pressemelding fra Glass og Fasadeforeningen.

– Alt er nå klart for oppstart 13. januar. Undervisningsplan er utarbeidet, avtale med faglærere, med Arne S. Hansen i spissen, er også på plass. OKH har bidratt til at vi har fått etablert et samarbeid med Tønsberg Vandrerhjem. Vi er stolte over at vi nå kan tilby et skreddersydd opplegg for både lærlinger og lærebedrifter i glassfaget, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Undervisningen skal være forankret i Fagbok i glassfaget. Lærebokens kapitler og eksamensforberedende studier fordeles på til sammen seks samlinger over fire dager, med tre samlinger før og tre samlinger etter sommerferien.

Elevplassene ved lærlingskolen for 2020 er snart fylt opp, heter det i pressemeldingen.

– OKH Vestfold har tradisjonelt mange lærlinger i glassfaget, og opplæringskontoret har per uke 45 registrert ti lærlinger som kan starte på GF Lærlingskolen i januar 2020. I tillegg har flere bedrifter meldt sin interesse for å ta inn nye lærlinger, sier daglig leder ved OKH Vestfold, Hilde Claussen.

Glass og Fasadeforeningen og Byggopp Rogaland har foreløpig tre lærlinger klare for oppstart i januar.