Knut Gaaserud og Torkil Skancke Hansen. Foto: Tobias Nordli
Knut Gaaserud og Torkil Skancke Hansen. Foto: Tobias Nordli

Slik blir Assemblin Caverion i Norge

Tirsdagens varslede sammenslåing av Assemblin og Caverion skaper en gigant både i Nord-Europa og i Norge.

Assemblin Caverion Norge AS får 3.500 ansatte og en omsetning på 6,4 milliarder kroner. Dette plasserer det nye selskapet blant de ti største i den norske byggenæringen målt i omsetning, og blant de fem største i antall ansatte, skriver selskapet i en pressemelding.

Torkil Skancke Hansen, administrerende direktør i Assemblin AS, er tildelt rollen som leder for Assemblin Caverion Norge. Han fortsetter som operativ sjef for Assemblin AS, og vil også tre inn som styreleder i Caverion Norge AS. Knut Gaaserud fortsetter i stillingen som administrerende direktør i Caverion Norge.

Sammenslåingen innebærer at Assemblins og Caverions norske selskaper blir formelt samlet i Assemblin Caverion Norge AS.

I første fase vil de norske virksomhetene bli drevet videre som selvstendige enheter under dagens merkenavn. Det er et mål at selskapene gradvis skal kunne utnytte hverandres styrker for å optimalisere resultatene og tilføre hverandre kompetanse, skriver de i meldingen.

– Beslutningen fra Triton kom for kort tid siden. Det er derfor mange detaljer og forhold som fortsatt må avklares. Vi skal nå sikre at den videre prosessen skjer smart, kontrollert og med riktig fokus. Målet er å styrke både Assemblin og Caverion gjennom å hente ut det beste fra begge organisasjonene, sier Torkil Skancke Hansen.

Norden er den eneste regionen hvor begge selskaper er representert side om side. De to lederne er opptatt av mulighetene det gir i markedet.

– I Caverion har vi vært gjennom 150 år med utvikling og endringer. Nå gjør vi oss nå klare til en ny og spennende fase. Assemblin har en tung posisjon innenfor spesielt rørfaget i Østlandsområdet. Caverion har hatt fokus på teknisk flerfaglighet, landsdekkende prosjekt- og serviceavdelinger og nasjonale avtaler, med hovedtyngden av omsetning innen elektro, sier Knut Gaaserud i samme melding.

– Summen av tilstedeværelse, geografi og faglig tyngde gir oss mulighet til å gjøre hverandre gode gjennom å rendyrke spisskompetanse og egenartene våre, og jeg ser mange muligheter for å betjene begge selskapenes kunder på en enda bedre måte fremover. Etter de første, innledende møtene har vi også sett at vi har mye felles når det gjelder kultur, noe som vil være avgjørende for å få ut synergier gjennom å bygge en ny, stor og trygg aktør, legger han til.

Juridisk vil endringen være gjeldende fra april. I perioden frem til dette vil det bli etablert en styringsgruppe for Norge med representanter fra begge selskapene. Styringsgruppen vil jobbe med å fastsette ledelsesstruktur og bestemme rammene og det videre aktivitetsløpet for det første driftsåret. Høsten 2024 vil det utarbeides en felles, langsiktig strategiplan som setter retningen for de neste tre årene.

– Samtidig må vi ikke glemme at ro og kontroll er viktige egenskaper for å levere et godt resultat. Organisasjonene våre vil trenge tid til å bli kjent med hverandres styrker og svakheter, muligheter og utfordringer. I dette ligger en gjensidig forståelse for at de operative enhetene i begge selskapene skal drive «business as usual» og få mest mulig ro til å utføre jobbene sine. Vi vil etter hvert se på muligheter for samhandling og samarbeid der dette er mulig, men i en tidlig fase vil dette være veldig begrenset og styrt, sier Hansen.