HiKOKI Power Tools er igang med å bytte ut plastpakker med pappemballasje for merkvaren MFT. Foto: HiKOKI. 

Skrueleverandør bytter til pappemballasje - kutter 70 tonn plast

Skrue- og festemiddelleverandøren HiKOKI Power Tools har gjennom Plastløftet forpliktet seg til å kutte all unødvendig bruk av plast i sine produkter innen merkevaren MFT.

HiKOKI Power Tools opplyser i en pressemelding at selskapet vil kutte bruken av plast med 70 tonn i 2022.

–Vi legger om hele produksjonen vår slik at alle våre produkter blir resirkulerbare og designet for gjenvinning, samtidig som de fortsatt er brukervennlig for kundene våre, sier nordisk marketing direktør i HiKOKI, Eli Wahlstrøm.

HiKOKI har forpliktet seg til å legge om hele sitt småpakksortiment med å bytte ut dagens blisterpakker i plast med papp, som kan sorteres som kartong. Selskapets forpliktelse til å kutte plastbruken skjer gjennom Grønt Punkt Norge sitt nettverk Plastløftet, som har som hensikt å fremme sirkulærøkonomi, opplyser HiKOKI. 

–Vi har en ambisjon om å bli den mest bærekraftige skrue- og festemiddelleverandøren i bransjen, så dette er forhåpentligvis bare starten på en lengre reise, sier Wahlstrøm.

–Alt fra forbrukere til entreprenører og underleverandører stiller stadig større krav til hverandre på bærekraft. Nordmenn vil gjerne handle bærekraftig. Det skaper en positiv effekt hvor vi alle holder hverandre ansvarlig for det vi driver med, fortsetter hun.

Plastløftet har som hensikt at Norge klarer EU sitt mål om at 50 prosent av all plast skal materialgjenvinnes innen 2025. Alle bedrifter som tar Plastløftet, setter seg ambisiøse mål for hvor stor andel av egen emballasje som bør være laget av resirkulert plast innen 2025/2030.