Skjettentoppen

ØMFlogo

ØMFlogo

Swecologo

Swecologo

Energimalogo

Energimalogo

Sagstuenlogo

Sagstuenlogo

Franke

Franke

Indian

Indian

MurPussFlisekspert

MurPussFlisekspert

Byggogmal

Byggogmal

På det luftigste høydedraget på Skjetten utenfor Oslo, har Ø.M. Fjeld bygget Skjettentoppen med 64 leiligheter og næringsarealer på bakkeplan.

Fakta

Sted: Skjetten

Prosjekttype: Boliger og næring

Byggherre: Skjettenveien 40 Eiendom AS (ØMF Utvikling)

Totalentreprenør: Ø.M. Fjeld

Kontraktsum eks. mva.: 277 millioner kroner

BTA: Cirka 10.000 kvadratmeter

Arkitekt: Arkitektene MNAL Fosse og Aasen

Landskapsarkitekt: Norconsult

Rådgivere: ITB: Siv. Ing. Engeset l RIBr, RI fjernvarme: Multiconsult l RIG: DMR Miljø og Geoteknikk l RIB, RIV, RIVei: Sweco l RIVA: Norconsult l RIE: Gardermoen Elektro l RIB prefab: Bright

Underentreprenører og leverandører: Glass/alu-arbeider, rekkverk: Sagstuen l Blikkenslager: Franke Onsrud Blikkslageri l Oppmåling: Anko l Riving: AF Decom l Flettverksgjerder: ØstCom l Rørlegger: Arve Hagen l Ventilasjon: Energima Ing. OH l Grunnarbeider: Ole M Almeli l Prefab: Contiga l Mur og flis: MPF Entreprenør l Heis: Otis l Baderomskabiner: Ready Bathroom l Kjøkken: Studio Sigdal Lørenskog l Stillas: Xervon l Brannbeskyttelse, ståldører: Oslo Brannsikring l Tømrer: Indian Bygg l Himlinger: Indunor l Ytterveggselementer: KMT Prefab l Vinduer: Norgesvinduet Bjørlo l Innerdører: Maxbo Proff l Tekking, røykluker: Byggpartner l Sparkling: Gulventreprenøren l Parkett: Tremiljø Prosjekt l Maler: Bygg & Mal l Lås og beslag: Lås & Sikring l Bodvegger: Ing. Larsson l Fuging: Fugemesteren l Port: Scanmark l Betong, forskaling: Rencon

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Leilighetene er fordelt på fire blokker med fem etasjer som står oppe på næringsbygget som har en etasje. I underetasjen er det garasje til boligene, mens næringsdelen har garasje i 1. etasje. De 64 leilighetene har så mange som 74 p-plasser i garasjeanlegget.

– Vi startet byggearbeidet i mars 2021, og prosjektet ble ferdigstilt i januar i år, sier prosjektleder Lars Erik Svestad i Ø. M. Fjeld til Byggeindustrien.

Logistikkutfordring

Han forteller at logistikken har vært den største utfordringen i prosjektgjennomføringen fordi alt av innkledning til leilighetene måtte heises opp på grunn av en trang byggeplass.

– Vi ble ferdig før tiden, til tross for at det har vært en travel byggetid. En del infrastruktur har gitt oss noen utfordringer, blant annet at varme, vann, høyspent og tele/data linjer krysser Skjettenveien som har stor trafikk, sier Svestad.

Tegl og panel er fundamentert direkte på mark, mens deler av næringsetasjen er gulv på grunn. Fasadene er tegl og panel til boligene, og aluminium og glass i næringsdelen.

– Boligene har fjernvarme og oppvarming i alle gulv. Standarden er gjennomgående god med blant annet enstavs- og trestavsparkett, og baderommene har fliser i beige farge, sier Svestad.

– Har lyktes veldig godt

Daglig leder Espen Reitehaug hos byggherren Skjettenveien 40 Eiendom, som er eid 50/50 av Coop Norge Eiendom og Ø.M. Fjeld Utvikling, sier det hele veien har vært et samspillsprosjekt med Ø.M. Fjeld.

– Vi har lyktes veldig godt, og prosjektet har blitt som illustrert og planlagt. Det har vært et utfordrende prosjekt med kombinasjonen bolig og næring, men her har vi truffet godt både med gode boliger og gode næringslokaler. Vi synes at entreprenøren har gjort en utmerket jobb, og at det har vært et fint samspillsprosjekt, sier Reitehaug til Byggeindustrien.

– Flott å se resultatet

Det er arkitektene Fosse og Aasen som har tegnet Skjettentoppen. Sivilarkitekt Aleksander Kleven sier at arbeidet har pågått i mange år, og at de har vært med på regulering, byggesaksgang og gjennomføring.

– Det er flott å se resultatet i dag. Den gamle og godt likte Coop-butikken på Skjetten har nå fått et nytt hjem. Andre butikker er det også blitt plass til, så Skjetten har fått et fint nærsenter. Utearealene bygger godt opp rundt dette, med enkel adkomst med bil, sykkel og til fots - og et felles torg ut om Skjettenveien, sier Kleven til Byggeindustrien.

Boligene er fra 2. etasje og har innganger fra gårdsrommet som ligger på lokk over butikken.

– Herfra har alle flott utsikt over Lillestrøm og områdene rundt. Langs Skjettenveien ligger et lengre boligvolum for å skjerme fra veien, mens de andre blokkene har fått godt med luft mellom seg. Dette gir lys og luft til boligene så vel som utearealet, sier Kleven.

Fasadevariasjon

Fasadene er variert med nøye utvalgte tegltyper, for å skape et spennende uttrykk og dele opp volumene. Inn mot gårdsrom og på balkonger er det valgt trepanel i varm tone, som gir et lunt inntrykk. Bebyggelsen har et stort utvalg utearealer både felles og privat, med markterrasser, balkonger og takterrasser.

– Kronen på verket er felles takterrasse på bygg A langs Skjettenveien, med det som må være den beste utsikten på Nedre Romerike. Leilighetene i seg selv byr på stor variasjon i størrelse og type, så alle skal kunne finne noe de liker på Skjettentoppen, sier Kleven.


Flere prosjekter