Skistar Lodge Hemsedal Suites

Foto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Frank TolpinrudFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Frank TolpinrudFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Frank TolpinrudFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Christian Snare/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Frank TolpinrudFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta VårFoto: Ove Thorshaug/Hytta Vår

Skistar sin nye storsatsing i Hemsedal ligger et steinkast fra skiheisene og bakkene.

Fakta

Sted: Hemsedal

Prosjekttype: Ferieleiligheter for utleie

Bruttoareal: 13.700 kvadratmeter

Byggherre: SKIAB Invest

Totalentreprenør: Peab

Kontraktssum eks. mva.: 240 millioner kroner

ARK: HR Prosjekt, Gol (tidligere DBC)

Interiørarkitekt: Rede Contract

Rådgivere: RIB og RIBr: HR Prosjekt | RIG: Multiconsult | RIV: Em Teknikk | RIE: ECT

Underentreprenører og leverandører: Råbygg: Loe Betongelementer | Elektro: Elektroteam Hemsedal | Rør: Hemsedal VVS | Ventilasjon: Caverion | Baderomsmoduler: Probad | Heis: OTIS | Lett-tak: Lett-tak Systemer | Taktekking: Din takläggare | Brannisolering: Firesafe | Kjøkken: HTH | Grunn- og utomhus: Taubane Teknikk | Betonggulv: Valdres Industrigulv | Parkett: Parkett & Interiør | Mur/puss/flis: Murmester Markussen | Maling, gulvbelegg: Hemsedal Malerservice og Malerfirma Edvardsson | Stålarbeider: Midthaug, Jotne Ankers, Weland | Vinduer: Lian | Dører: Daloc | Peiser: Peisselskabet | Lås og beslag: Assa Abloy Hospitality | Glass/alu: Langsholt Glass Service | Kledning: Kebony Norge

Etter cirka to års byggetid, åpner Skistar sitt nye leilighetshotell den 7. desember, og de 100 luksuriøse leilighetene vil ta imot skigjestene. I flere uker har man kunnet booke rom på Skistar Lodge Hemsedal Suites, ifølge hyttemagasinet Hytta Vår.

Leilighetene er flott innredet med bekvemme møbler, og holder høy standard. Beliggenheten er ideell i forhold til skiheisene og bakkene, som bokstavelig talt ligger rett utenfor døra. Leilighetene har opptil åtte sengeplasser, og blant disse finnes helt spesielle tematiserte familieleiligheter i Valle Family Suites. Totalt er det 600 utleiesenger i komplekset. Tre heiser tar gjestene rett opp til leilighetene.

Restaurant og butikker

Skistar Lodge Hemsedal Suites rommer også skistaller, samt et klatreanlegg med 14 meters vegg med automatisk fallsikring og klatresopp for buldring, som skal drives av Hemsedal Fjellsport AS. I lodgen kommer også O`Learys sportsrestaurant med bar, 250 sitteplasser og arkadespill. Restauranten vil få et sportslig preg med blant annet 42 TV-skjermer, og utsikt mot alpinbakkene på oversiden, skriver Hytta Vår.

Nærmeste nabo er Skistar Lodge Hemsedal Alpin som har 400 senger, og byggene er knyttet sammen via gangbru for å gi enkel tilgang til fasiliteter som dagligvarebutikk, skiutleie, restaurant, billettsalg og skishop. I tillegg finnes barnepass, flere restauranter, barer og butikker innen rekkevidde. Blant annet er det sportsforretning, skiutleie og supermarked i komplekset.

Perfekt for barnefamilier

Familieleilighetene Valle Family Suites er leiligheter som er innredet spesielt med tanke på å gi barna en helt spesiell opplevelse under oppholdet i Hemsedal. Disse leilighetene er tematisert og innredet med farger og materialer som kjennes igjen fra Skistar Valles verden. Leilighetene har god planløsning med to soverom og utsikt over bakkene i barneområdet. Sånn sett passer de perfekt for familier med små skikjørere på ferie i Hemsedal.

Leilighetene har alt utstyr som skal til for at skiferien skal bli vellykket, og oppredde senger og sluttrengjøring er inkludert i prisen.

Parkering for biler og ski

I underetasjen er det parkeringsplasser for cirka 50 biler, og i garderobeanlegget har alle leilighetene sitt eget låsbare skap for ski og støvler, slik at disse ikke skal tas med opp i leilighetene.

Det er Peab som har hatt total-entreprisen på bygget. Ifølge eiendomssjef Trond Moen i Skistar Norge, er det et solid gjennomført arbeid.

– Vi er godt fornøyd med Peabs byggeledelse og fremdriften i prosjektet, og vi ser at prosjektteamet har lagt stor vekt på HMS og kvalitet i arbeidet, sier Moen til Byggeindustrien.

Han sier at designet på bygget er unik i fjell-Norge.

– Bygget passer perfekt inn i Hemsedal-naturen, med store vindusarealer og flatere tak enn hva som tradisjonelt er vanlig i Norge. Så mye som 3.000 kvadratmeter av de totalt 11.000 kvadratmeter med veggarealer, er av glass. Du føler at du nesten står ute, selv om du er inne i mange av leilighetene, sier Moen.

Krevende arkitektarbeid

Ifølge sivilarkitekt MNAL i HRP AS på Gol, Ingar Dalen, har det vært en stor utfordring å tegne Skistars nye storstue i Hemsedal.

– Det har vært et veldig krevende prosjekt å tegne på grunn av formen på bygget. Mange detaljer måtte avklares, men grovt sett hadde vi ideskissen til grunnformen på plass veldig tidlig i vår del av prosjektet, sier Dalen til Byggeindustrien.

Hovedårsaken til det valgte designet på bygget, er fordi det måtte passe sammen med nabolodgen Skistar Lodge Hemsedal Alpin, samt med bebyggelsen øst for det nye bygget.

– Derfor delte vi opp bygget i to bygningskropper, noe som skaper kontakt mellom fjellene på begge sider av dalen, sier Dalen.

Moderne arkitektur

Hovedintensjonen til arkitektfirmaet har vært et sterkt ønske om å lage en moderne arkitektur, og Dalen forteller at byggherren hele veien har vært positivt innstilt til dette.

– Samtidig ville vi skape en bryting i bygget med to volumer. Disse er knekt for å få til en variasjon i bebyggelsen, og for å få en bedre opplevelse av uterommet mot skibakkene, forklarer arkitekten.

Utvendig er det valgt trebekledning av typen Kebony, og store glassflater som gir gode lysforhold inne i bygget. Kebony-panel er ferdigbehandlet, og har lang levetid.

– Takformen på bygget er spesiell, ikke minst med tanke på skiløpernes inntrykk når de kommer ned bakken og ser bygget ovenfra. Taket har ulike vinkler og former, som er inspirert av fjellformasjoner. Det å skape et samspill mellom bygningen og skibakken, har vært viktig, og takformen er splittet for å fremheve inntrykket av fjellformasjonene, forklarer Dalen.

Komplekst bygg

Foruten taket, er bygget for øvrig veldig komplekst med en bygningskropp som har mange ulike retninger og vinkler. Innvendig fremhever arkitekten spesielt aktivitetsrommet som går gjennom de fem etasjene, og som blant annet inneholder den 14 meter høye klatreveggen.

– Dette rommet ligger i den ene enden av bygget, der det er store glassfelt for å skape kontakten mellom inne- og uteaktivitet, samt for å skape kontakten til naturen for de som klatrer i veggen, sier HRP-arkitekten.

Innvendig er det i stor grad gipsmaterialer med tanke på brannrisiko, men også en god del treverk. På gulvet er det valgt en kombinasjon av parkett, flis og tepper. Badene ble levert som ferdige badekabinetter.

– Godt samarbeid

– Hele underetasjen har parkering, og i femte etasje er det store leilighetssuiter. I og med at det er brukt mye glass i fasadene, oppleves fin kontakt med skibakken. Jeg har lyst til å fremheve det gode samarbeidet vi har hatt med både byggherren og entreprenøren for å få gjennomført vår del av prosjektet, sier Ingar Dalen.