Skateingeniørens superbowl

Kontrollingeniør Eirin Aaseth fikk drømmejobben da hun kom til Statens vegvesen i Drammen for to år siden. Hun fikk 3,5 mill. kr å boltre seg med for å tegne og designe et av landets største skateanlegg, og Norges aller første bowl i betong.

Dette er noe annet enn snekra treramper, sier hun entusiastisk og kaster seg ut i vill ferd og halsbrekkende øvelser i byens nye superbowl. Som ikke har noe som helst med amerikansk fotball å gjøre. Ved siden av bowlen er det også et splitter nytt streetanlegg i betong med tilhørende rekkverk.

Parken inneholder elementer med varierende vanskelighetsgrad, slik at både nybegynnere og profesjonelle kan få en utfordring. Anlegget i Drammen kan brukes av folk både på rullebrett, rollerblades eller crossykler, men Eirin er en svoren skatefan. Faktisk en av landets beste, sier en mannlig skater som også tester anlegget denne formiddagen.

- Som skater har det bare vært en drømmejobb å kunne få bruke 3,5 millioner kroner til å planlegge, tegne og bygge disse flotte banene, sier Eirin og tar en ny runde til ære for fotografen. Høsten 2005 startet hun med planer og ideer til skateanlegget. Og i fjor høst startet byggingen av drømmeprosjektet, som hun senere har fulgt nesten daglig til det stod ferdig for noen uker siden.

Og som den moderne og nyutdannede ingeniøren hun er, var også hennes hovedprosjekt til ingeniøreksamen noe i samme bane: Materialsammensetning av betongdekke til bruk i skatepark