Hyller og skap gir plass til mange planter på liten plass. Foto: OBPTa høyden til hjelp for å få en frodig hage på liten plass. Foto: OBPDu kan få en frodig balkong ved å plante i kasser. Foto: OBPGamle møbler som ikke lenger kan gjøre jobben innendørs, kan få nytt liv utendørs. Plant i krukker og stable dem opp, eller plant rett i skuffen. Foto: OBP

Skap en frodig hage på liten plass

Liten plass og mange planter? Plant i flere etasjer, støtt opp plantene eller la dem henge ned.

Bruker du plassen i flere etasjer får du rom for mange flere planter, og mye frodigere omgivelser, råder Opplysningskontoret for blomster og planter.

Gamle møbler som ikke lenger kan gjøre jobben innendørs, kan få nytt liv utendørs. Plant i krukker og stable dem opp, eller plant rett i skuffen. Bruker du møbler av tre kan det være lurt å kle skuffer og kasser med plast innvendig, slik at jorden ikke tørker for fort ut, og for at treverket skal holde lenger. Planterøtter trenger god jord og mye plass, så å plante i møbler kan være en glimrende løsning på plassproblemet.

Velg variert!

Det er mange fordeler med å velge varierte planter, også når plassen er liten. Klatreplanter kan både henge og slynge seg oppover, de krypende kan dekke bar jord, og de høye kan gi nødvendig skjerming mot sol og naboer. Så reddik og salat mellom sommerblomstene, og nyt din ureiste frokost i blomsterhavet.

Flere grønne tips og artikler om blomster og planter finner du på www.obp.no.