Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet.

Skanska, Strabag/Acciona og Veidekke/Sundt videre i OPS-konkurranse

Statens vegvesen tar med Skanska Norge, Strabag/Acciona og Veidekke/Sundt videre i konkurransen om OPS-prosjektet rv. 3/rv. 25 Løten–Elverum i Hedmark.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding mandag.

– Vi har hatt syv sterke grupperinger med i vurderingen. Vi skal nå konsentrere oss om dialog og forhandlinger med de tre vi har vurdert som sterkest, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet.

Milliardprosjekt

Finalistene er valgt blant annet på grunnlag av erfaring, økonomisk soliditet og historikk på helse, miljø og sikkerhet, heter det i meldingen fra Vegvesenet.

Kontraktsverdien i det store prosjektet antas å ligge rundt fire milliarder kroner. Dette skal OPS-selskapet finansiere i byggeperioden.

Første på 13 år

– I månedene fremover skal vi diskutere løsninger med de tre selskapsgrupperingene før vi tar et endelig valg om samarbeidspartner, sier Sandvin.

– En prosess med forhandlinger gir entreprenørene muligheter for å spille inn løsningsforslag underveis. Vi skal få et prosjekt med gode tekniske løsninger og optimal framdrift, fremholder hun i pressemeldingen.

Det er første gang på 13 år at Vegvesenet inngår en OPS-kontrakt. Forrige prosjekt var utbyggingen av E18 Grimstad – Kristiansand, som sto ferdig i 2009.