Garnes ungdomsskole i Bergen bygges som passivhus med utstrakt bruk av massivtre, og skal sertifiseres i henhold til BREEAM-NOR.

Garnes ungdomsskole i Bergen bygges som passivhus med utstrakt bruk av massivtre, og skal sertifiseres i henhold til BREEAM-NOR.

Skanska signerte skolekontrakt i Bergen

Skanska skal bygge nye Garnes ungdomsskole for Bergen kommune. Kontrakten har en verdi på 370 millioner kroner.

Den nye skolen vil få et areal på ca 9.300 kvadratmeter BTA og vil ha en kapasitet på 500 elever, samt en forsterket spesialavdeling med plass til 20 elever med spesielle behov.

Prosjektet har høye miljøambisjoner. Skolen bygges som passivhus med utstrakt bruk av massivtre, og skal sertifiseres i henhold til BREEAM-NOR Very Good. Energibrønner skal forsyne bygget med varme og byggeplassen vil også drives som utslippsfri byggeplass, ifølge en pressemelding.

– Kontrakten med Skanska markerer starten på byggingen av en svært etterlengtet skole. Vi gleder oss til å komme i gang med byggeriet sammen, og sammen med Skanska skal vi bygge fremtidens skole, sier prosjektleder Geir Garlid i Bergen kommune, etat for utbygging.

– Vi er veldig glade for at Bergen kommune gir oss tillit til å gjennomføre dette prosjektet. Det er en byggherre vi kjenner godt og har samarbeidet bra med i flere tidligere og pågående prosjekter og i tillegg er det et spennende prosjekt med høye klimaambisjoner. Vi gleder oss rett og slett til å komme i gang med byggearbeidene, forteller Håvard Tjore, regiondirektør i Skanska Bygg Bergen.

Som en del av kontraktsarbeidene skal den gamle skolen rives, samt at et eksisterende idrettsbygg skal rehabiliteres. Det skal også bygges en ny energisentral som skal betjene både den nye skolen, idrettshallen og øvrige kommunale bygninger i lokalområdet, ifølge meldingen.

– Dette prosjektet passer meget godt inn i vår prosjektportefølje. Skoler er et stort og viktig segment for oss i Skanska og vi er ekstra glade i prosjekter med høye klimaambisjoner. Her får vi utnyttet vår lange erfaring og kompetanse knyttet til både utvikling og bygging av klimaeffektive bygg og fremtidsrettede læringsarenaer, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Rivningsarbeidene vil starte i løpet av fjerde kvartal og oppstart bygging blir i første kvartal 2023. Prosjektet skal overleveres i andre kvartal 2025.

Kontrakten inngår i ordrereserven for Skanska i Norden for fjerde kvartal 2022.