Powerhouse Brattørkaia. Foto: Ivar Kvaal

Skanska klatrer på Fortunes liste over selskapene som forandrer verden

Finansmagasinet Fortunes liste over selskaper som lykkes best med å løse store samfunnsutfordringer, har i 2020 Skanska på 17. plass, like under Microsoft.

Skanska klatrer dermed tre plasser på rangeringen fra 2019, skriver entreprenørkonsernet i en pressemelding torsdag.

Se hele rangeringen her.

Skanska er ett av kun to entreprenørselskap på listen, og Skanska, Ørsted og SSAB er de eneste nordiske selskapene blant de 100 bedriftene som Fortune mener forandrer verden.

«Change the world»-rankingen er utarbeidet i samarbeid mellom Fortune og stiftelsen Shared Value Initiative. Juryen starter med data fra 7.000 selskaper fra hele verden, som blir målt på flere hundre kriterier knyttet til faktorer som miljø, bærekraft og sosialt ansvar, skriver Skanska i pressemeldingen.

– Det å få denne internasjonale anerkjennelsen to år på rad viser at Skanskas arbeid med bærekraft har gitt oss en global lederrolle i bransjen, sier konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød.

– Vi bruker kompetansen og erfaringen vår til å løse de store, felles utfordringene. Det gjelder spesielt klimaspørsmålet, der vi har forpliktet oss til målene som Norge har signert i Paris-avtalen og gjennom vår egen klimaambisjon, fortsetter konsernsjefen.

Fortune trekker frem to av Skanskas satsninger som begrunnelse for 17.-plassen på listen deres; BoKlok-konseptet, hvor Skanska samarbeider med Ikea for å bygge bærekraftige modulbaserte hus, samt selskapets klimaambisjoner.

Skanska har en målsetning om å være karbonnøytrale innen 2045, og har de siste fem årene kuttet utslippene med 28 prosent, heter det i pressemeldingen.

– Vi har kommet dit vi er i dag takket være et stort engasjement og målrettet innsats for å gjøre bærekraft til en integrert del av virksomheten vår. Vi er inne på denne listen fordi vi kan vise til hvordan vi gjennom konkrete prosjekter og initiativ bidrar til å løse samfunnets behov, kommenterer Lena Hök, Skanskas globale konserndirektør for bærekraft.