<p>Støpen av Doksrud bru er den største støpen som hittil er gjennomført i rv.3/25-prosjektet. Foto: Karoline Celius, Skanska</p>Foto: Karoline Celius, SkanskaFoto: Karoline Celius, SkanskaFoto: Karoline Celius, Skanska

Skanska har gjennomført den største støpen i OPS-prosjektet rv.3/25

Natt til onsdag kom Skanska vel i havn med den støping av Doksrud bru. Det er den største sammenhengene støpen i rv. 3/25-prosjektet. Betongleveransen ble på totalt 1.268 kubikkmeter, og det ble kontinuerlig støpt i 21 timer.

På prosjektets egen blogg opplyser Skanska at de første forberedende arbeidene for støpen startet klokken 4:30 tirsdag morgen. Første betongleveranse var på plass klokken 5:00, og klokken 2:00 natt til onsdag var entreprenøren vel i mål med storstøpen etter 21 timer med kontinuerlig støping.

Doksrud bru krysser Fura i Løten kommune nordøst for Brenneriroa. Brua er den lengste og mest omfattende i prosjektet.

I bloggen opplyser Skanska at det i brubyggen er medgått 288 tonn armeringsjern. Konstruksjonen har krevd 9.600 kubikkmeter med cuplok reis. Det er reisen som sørger for bæring av konstruksjonen frem til betongen er herdet. Det er midlertidig brukt 250 tonn med stål under brudekket som skal fjernes samtidig med reisen.

Doksrud bru er totalt 72 meter lang og det ble kontinuerlig støpt fra begge sider.

– Støpen gikk som planlagt og vi var heldige som fikk mildvær. På denne tiden av året kunne det ha vært minus 10 grader og da blir en slik støp mere krevende for å sikre at kvaliteten blir bra. Alt i alt, nok en vellykket støp i prosjektet, uttaler Freddy Fredriksen som var ansvarlig for støpen hos Skanska i bloggen.

Doksrud bru var den nest siste brustøpen i prosjektet. Skanska opplyser at støping av Årsrudhagan bru langs eksisterende rv. 25 står for tur 3. desember. Dette er en noe mindre støp på cirka 1.140 kubikkmeter.