Carl Ronny Olsen i Polarflex Norge AS har tro på at frostfrie hageslanger, og is- og snøsmeltingsmatter har et stort salgspotensial i Norge.

Skal smelte vekk norsk vinter

Frostfrie hageslanger, og is- og snøsmeltingsmatter skal tine vekk deler av vinteren.

– I fjor lanserte vi de frostfrie vann- og hageslangene, og nå i høst tilbyr vi is- og snøsmeltingsmatter både for næringslivet og private, i tillegg til Polarflex takrennevarmer, sier daglig leder Carl Ronny Olsen i Polarflex Norge AS til Byggeindustrien under VVS-messen på Lillestrøm.

For arktiske forhold

De frostfrie vannslangene brukes til alle typer bransjer og industrier hvor vann skal føres under arktiske forhold.

– Dett er PVC-slanger som har innstøpte varmekabler og termostat. De er frostfrie helt ned til minus 41 grader, sier Olsen.

Europeisk generalimportør

Polarflex Norge har Ahlsell og Brødrene Dahl om distribusjon av slangene.

– Vi er dessuten generalimportør for Europa for disse produktene, sier Olsen.

Polarflex is- og snøsmeltingsmattene er produsert i USA, og leveres i størrelser fra 70x25 centimeter til seks meter lange matter med en bredde på 94 centimeter.

Naturgummi

– Mattene er laget av naturgummi som har en slitestyrke tilsvarende bildekk. I et og samme strømuttak kan man koble til flere matter. De er eksplosjonssikre, og er EX-ATEX sertifisert, noe som betyr at mattene er godkjente for bruk i olje- og gassindustrien. De er for øvrig også Nemco-godkjent, sier Olsen.