Eli Kari Gjengedal er programleder for den nye reality-serien Norges Hagemester, som starter på TV2.

Foto: Espen Solli

Skal kåre Norges hagemester

Like over påske starter realityserien som skal kåre Norges flinkeste hageamatør på TV2.

Tirsdag 7 april sendes det første programmet av i alt ti i serien Norges Hagemester.

Programleder Eli Kari Gjengedal skal sammen med to dommere kåre Norges beste hage. Ti entusiastiske deltagere får hjelp av hver sin venn til å lage den beste hageparsellen på ti uker basert på vekst og designoppdrag.

Programleder uten grønne fingre
– Hageplanter og vekstoppdrag er helt avhengig av været for å bli en suksess. Derfor synes jeg det passet godt til min profil som værsjef i TV 2 å si ja til å lede «Norges Hagemester». Selv har jeg de stiveste og minst grønne fingrene i verdensrommet. Jeg dreper alt av vekster, til og med kaktusene mine er hule innvendig og jeg har plastblomster i bakhagen min. Så i likhet med mange andre nordmenn med hage, så håper jeg å få ny lærdom og bli en hagemester, sier Eli Kari.

Ekspertdommere
Siden programlederen ikke har grønne fingre har dommerne i serien blitt valgt ut fra sin faglige ekspertise og erfaring.

Darren Saines er en anerkjent hagedesigner som har vunnet sølv i det prestisjefylte Chelsea Flower Show. Han jobber med design av hager på heltid, skriver hagebøker og utvikler produkter for hage og uteområde. Saines har designet hager for store kjendisnavn både i inn- og utland. Han vil få ansvar for bedømmingen av designoppdragene i hagene.

Les også: Hagedesigneren fornyet egen hage

Steven Stiberg Long er anerkjent anleggsgartner og trepleier som skal dømme vekstoppdragene i drivhusene. Steve er kjent fra programmet Kjærlighetshagen på NRK.

Eli Kari Gjengedal skal lede programserien Norges Hagemester. Som dommere får hun med seg hagedesigner Darren Saines (t.v) og anleggsgartner Steven Stiberg Long.

Foto: Espen Solli

10 par deltar
Ti par deltar i programmet. Felles for alle er at de har stor interesse for hage og hagestell, og de skal konkurrere i ulike vekst- og hagedesignoppdrag. Ett par blir stemt hjem hver uke, og det paret som står igjen til slutt blir kåret til Norges Hagemester 2015.

Dette er deltakerne:
Anne Lise Lyseto og hennes hjelper ektemannen Rolv. De to har vært gift i over 40 år og har vært opptatt av hage like lenge.

Torodd Müller og sønnen Tommy er lidenskapelig opptatt av hage og da spesielt roser. Torodd driver småbruk i Telemark og er omreisende fotterapeut.

Mor og sønn, Heidi og Jarl Alexander Teien fra Nøtterøy. Heidi liker gammeldagse hager med epletrær, sønnen er mer opptatt av dataspill.

Mor og datter, Elisabeth og Marie Schmedling fra Nøtterøy er over gjennomsnittet opptatt av hage.

Ekteparet Katja Drivklepp og Jonny Thomassen har fire barn og stor hage, og de liker best romantiske hager.

De økologiske hagedamene Anne Marit Skovly og hennes venninne Lisbeth Svendsen fra Hvaler vil få seerne til å skjønne hvor fantastisk det er å dyrke økologisk.

Eksotisk hage er drømmen for Mihn Duong og hans svoger Anthony Vo.

Mor og sønn, Anca og Fridtjof Faller satser på godt samarbeid og gode løsninger på sin hageparsell.

Livsnyterhagen står naboene og vennene Arvid Dalset Iversen og Marie Storjord for. Hjemme på Nesodden har Arvid en flott hage hvor han nyter sine planter og et godt glass vin.

Venninnene Moa Nordahl og Jenny Solem Vikra har aldri vært i Mexico. Men de velger å kjøre en mexicansk stil på hagen i tv-serien.