Sissel Leire overtar som styreleder i Kruse Smith, etter sin far, Tomas Leire (t.h.). I forbindelse med generasjonsskiftet stiller Jan Hestås (t.v.) sin plass til disposisjon og vil fratre når ny konsernsjef er på plass.

Sissel Leire ny styreleder i Kruse Smith - skal ansette ny konsernsjef

Ved ordinær generalforsamling våren 2017 vil Sissel Leire som representant for tredje generasjon eiere overta som styreleder i Kruse Smith AS.

Hun overtar etter sin far, Tomas Leire. I forbindelse med generasjonsskiftet stiller Jan Hestås sin plass til disposisjon og vil fratre når ny konsernsjef er på plass.

Tomas Leire har vært hovedeier og styreleder i Kruse Smith siden 27.desember 1979. Han var konserndirektør frem til 2006, da Jan Hestås overtok stafettpinnen. På hans vakt har selskapet gjennomgått en kraftig vekst, og fremstår i dag som et solid og anerkjent konsern innen norsk bygg –og anleggsbransje.

Konsernet har gjennom sitt datterselskap Kruse Smith Eiendom også tatt en posisjon som en stor aktør innen bolig og eiendomsutvikling, spesielt på Sør og Vestlandet. Kruse Smith er i dag Norges største familieeide entreprenør og eiendomskonsern.

Moden for skifte
- Det er en tid for alt. Vi har hatt en grundig, tillitsfull og god prosess i forbindelse med dette generasjonsskifte. Jeg er trygg på at Sissel vil representere fremtidens eierskap på en god, tydelig og troverdig måte, sier Tomas Leire i en melding fra selskapet.

Jan Hestås har vært konsernsjef i Kruse Smith siden 2006. Gjennom hans lederskap har konsernet opplevd sterk vekst, med etablering på Østlandet og i Bergen, samt etablering av Kruse Smith Eiendom AS. Han påpeker at det ikke ligger noen dramatikk i at han fratrer som konsernsjef når erstatter er på plass.

– Prosessen rundt generasjonsskifte aktualiserte også spørsmålet om lederskifte. Det var Tomas som hentet meg inn i jobben for 11 år siden. Jeg har vært toppleder i store deler av mitt voksne liv og har ingen planer om å slutte i Kruse Smith. Tvert imot ser jeg frem til å bruke min erfaring og kompetanse som senior rådgiver for ledelse og eiere i selskapet, uttaler Jan Hestås som også vi bekle flere styreroller på vegne av Kruse Smith i sin nye rolle.

Klar og motivert for oppgaven
Sissel Leire (42) har hatt flere roller i konsernet siden 2000, blant annet som direktør for strategi og utvikling. Hun har en Bachelor i økonomi, samt en Executive MBA fra BI og har vært styreleder i Kruse Smith Entreprenør og Kruse Smith Eiendom siden 2014. Sissel Leire er for tiden også styreleder i Bygg 21.

– Eierskiftet kommer som en naturlig del av utviklingen av konsernet. Kruse Smith har eksistert som selskap i over 82 år, og historien har vist at eierskifte også har bydd på muligheter for endring og utvikling. Styrket av dyktige ledere og medarbeidere og en stolt organisasjonskultur, ser jeg frem til oppgaven som styreleder, sier Sissel Leire.