– Betong er et materiale med en overflate som endrer seg naturlig over tid. Nå tilfører vi farger som kan skape varme og hygge i norske utemiljøer, sier fargeekspert Dagny Thurmann-Moe.

Setter farge på norske uterom

Asak Miljøstein har alliert seg med fargeekspert Dagny Thurmann-Moe for å få satt farge på et ellers grått utemiljø.

Ifølge en pressemelding har Thurmann-Moe og KOI Fargestudio utivklet en helt ny fargepalett for belegningsstein til norske utemiljøer i samarbeid med Asak Miljøstein.

– Omgivelsene våre har gradvis blitt mer grå og fargeløse. Det gjør noe med oss. Med tre nye farger for belegningsstein og heller i betong ønsker vi å bringe fargene tilbake til norske uterom, sier Dagny Thurmann-Moe, som er leder for KOI fargestudio.

Hun og KOI-teamet har på oppdrag fra Asak utarbeidet en fargepalett for bedriftens sortiment av belegningsstein. I tillegg lanserer betongsteinprodusenten et nytt tilskudd til hellekolleksjonen i en farge utviklet i samarbeid med KOI.

– Vi merker tydelig at landskapsarkitekter og andre aktører i bransjen etterspør en større variasjon i utendørsdekke, sier markedssjef Ellen Schumann i Asak Miljøstein.

Den nye kolleksjonen skal fungere til både gammel og ny byggestil, til ulike fasadefarger og kunne egne seg for både større og mindre utemiljøer, ifølge Thurmann-Moe.

Asak Miljøstein har fem fabrikker over hele Norge, og har utviklet produkter som blant annet drenerer overvann lokalt og som renser luften for klimagasser.