Foto: Sandvik Mining and Rock Solutions

Foto: Sandvik Mining and Rock Solutions

Sandvik skal redusere mengden av emballasje

Sandvik skriver i en pressemelding at de som en del av bærekraftsmålene for 2030 har et mål om å oppnå minst 90 prosent materialsirkularitet i virksomheten for produkter, avfall og emballasje.

– Sandvik Mining and Rock Solutions har allerede innført tiltak for å redusere all unødvendig og ikke-resirkulerbar emballasje på millioner av reservedeler som forlater hovedlageret i Eindhoven i Nederland hvert år. Det å sende millioner av reservedeler rundt om i verden årlig krever en mer bærekraftig, og økonomisk, tilnærming. For hver av de ca. 60 000 forskjellige Sandvik-komponentene som er lagret i Eindhoven, alt fra små skruer til gigantiske 10 meter lange belter som veier flere tonn, er en form for bærekraftig emballasje fortsatt avgjørende, heter det i meldingen.

– Vi ser på det å gå over til en mer sirkulære forretningsmodeller som en vinn-vinn-situasjon. Våre bærekraftsmål for 2030 har en helhetlig tilnærming som ikke bare inkluderer vår egen virksomhet, men også våre kunder og leverandører. Vi reduserer ikke bare vår egen unødvendige og ikke-resirkulerbare emballasje, men også på leveransene fra leverandørene våre, sier Corné Langenhuijsen, Global Packaging Specialist i avdelingen Parts and Services til Sandvik Mining and Rock Solutions.