<p>Hvis alt går etter planen skal Sagrada Familia stå ferdig i 2026. Påsken 2015 bygges det fortsatt på Sagrada Familia i Barcelona, etter at kirken ble påbegynt i 1882. (Foto: Svanhild Blakstad)</p>Det bygges i stor stil på Sagrada Familia i Barcelona. (Foto: Svanhild Blakstad)Påsken 2015 bygges det fortsatt på Sagrada Familia i Barcelona, etter at kirken ble påbegynt i 1882. (Foto: Svanhild Blakstad)Påsken 2015 bygges det fortsatt på Sagrada Familia i Barcelona, etter at kirken ble påbegynt i 1882. (Foto: Svanhild Blakstad)Påsken 2015 bygges det fortsatt på Sagrada Familia i Barcelona, etter at kirken ble påbegynt i 1882. (Foto: Svanhild Blakstad)Påsken 2015 bygges det fortsatt på Sagrada Familia i Barcelona, etter at kirken ble påbegynt i 1882. (Foto: Svanhild Blakstad)Sagrada Familia påsken 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Påsken 2015 bygges det fortsatt på Sagrada Familia i Barcelona, etter at kirken ble påbegynt i 1882. Strømmen av turister er stor hele året. (Foto: Svanhild Blakstad)

Sagrada Familia – et evig byggeprosjekt?

133 år etter at byggingen av den spektakulære kirken Sagrada Familia i Barcelona startet, er det fortsatt full aktivitet på byggeplassen. (Bildekarusell)

Byggeindustrien besøkte den katalanske hovedstaden i påsken, og en tur til en av byens desidert største attraksjoner sto naturlig nok på programmet.

Turiststrømmen er enorm; hit kommer det ca tre millioner hvert år for å ta praktbygget i øyensyn. Publikum slippes inn i puljer, og har du ikke kjøpt billetter på forhånd, må du belage deg på lang ventetid - eller komme tilbake neste dag.

Det at det fortsatt bygges på store deler av kirken, legger ikke en demper på turistenes interesse. Store deler av bygget var dekket med presenninger og stillaser, og enorme kraner reiste seg mot himmelen.

Når byggverket står ferdig, forhåpentligvis i 2026, vil det ha 18 spir: 12 for apostlene, fire for evangelistene, ett for Jesus og ett for jomfru Maria.

Sagrada Família betyr den hellige familie og ble tegnet av arkitekten Antoni Gaudí. Den regnes for hans livsverk og er Spanias mest besøkte monument, foran Pradomuseet i Madrid og Alhambra i Granada. Kirken står oppført på Unescos verdensarvliste. Det katalanske navnet på basilikaen er Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Den ble påbegynt i 1882, men er fremdeles ikke ferdigbygd. Mesteparten av byggearbeidet har vært finansiert med innsamlede private midler.

Kirken ble forøvrig vigslet som basilika av pave Benedikt XVI 7. november 2010.