Sagparken sentrum

Asker Entreprenør AS har satt opp et nytt bolig- og næringssenter på Harestua på Hadeland. Solid massivtre preger det nye bygget.

Fakta

Sted: Harestua

Prosjekttype: Bolig, næring og kontor

Byggherre: Sagparken Utvikling

Totalentreprenør: Asker Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: Cirka 135 millioner kroner

BRA: 6.091 kvadratmeter

Arkitekt: Hille Melbye arkitekter

Landskapsarkitekt: Norconsult

Rådgivere: RIB, RIBR: Roar Jørgensen l RIV: Norconsult l RIE: Elprosjekt l RIGR: Arkimedum l RIA: Brekke & Strand Akustikk

Underentreprenører og leverandører: Elektroinstallasjoner: Gulbrandsen & Olimb l Rørlegger: Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift l Ventilasjon: GK Inneklima l Automasjon, SD anlegg: Sauter Norge l Heis: Orona l Grunnentreprenør: Åsmund Pettersen & Sønn l Kjøkken og innredning: HTH l Parkett: Bo Andren l Prefab betong: Spenncon l Massivtre og limtre: Woodcon l Baderomskabiner: Probad l Flisarbeider: Murercompaniet l Flisarbeid Rema 1000 og fellesgang handel: Brødrene Olsen l Tømrer: Byggmontasjen l Vinduer/balkongdører: Lian Trevarefabrikk l Røykluker: Bramo Glass og Klima l Dører klassifiserte: Proffkjøp l Innerdører: Sentrum bygg l Rullegitter: Flexi lås og gitter l Rulleporter: Monterings-service AS Norport l Lås og beslag: Brann og Låsservice l Taktekking: Rune Edvardsen l Blikkenslager: Profil Montering l Rekkverk: HaneborgGruppen l Solavskjerming: Fasadeprodukter l Bodvegger og postkasser: Ing. Larsson l Glassfasader: Østlandske Fasadeteknikk l Malerarbeid: A.R. Malerteam l Gulvbelegg: Vilpro Gulv l Systemvegger og systemhimlinger: Modulvegger l Branntetting: Firesafe

Det nye komplekset inneholder boliger, kontorer og butikklokaler, og ligger sentralt på Harestua. Det er 31 leiligheter med størrelser mellom 46 og 85 kvadratmeter, og samtlige har carport.

Boligene er satt opp på et betongunderstell som rommer butikklokalene og kontorer. Oppe på understellet er det grøntarealer med beplantning, og blokkene er i massivtre med fire etasjer.

– Vi startet byggearbeidet i slutten av april i fjor, og byggetiden var cirka 18 måneder. Fremdriften har gått ganske på skinner hele veien, for det å bygge med massivtre er en rask måte å sette opp et råbygg, sier prosjektleder Kristoffer Arntzen i Asker Entreprenør AS til Byggeindustrien.

Gode grunnforhold

Han forteller at grunnforholdene er gode på tomta, slik at betongplata ble satt rett på mark uten peling.

Prosjektet består av to bygg, begge med totalt seks etasjer.

– Bygg A er et svalgangsbygg, og bygg B har trapperom innvendig, sier Arntzen.

Fasaden består av sandwichelementer med hvit, slipt betongplate i kombinasjon med beslag og termofurupanel i første etasje, som også inneholder glassfasader. Oppover i bygget er det stående kledning i termofuru.

– Eksponerte massivtresøyler

– På balkongene og i svalgangene har vi eksponerte massivtresøyler. Det er også massivtre i taket på balkongene, sier prosjektlederen.

Leilighetene holder god standard. Kjøkkenet har god takhøyde med takhøye skap, det er prefab, flislagte baderom, enstavs, lys parkett og høye vindusfelter ut mot balkongene.

– Vi har opparbeidet en flott takhage oppå understellet, med lekeplass, støpte gangstier og hellelagt uteplass, sier Arntzen, som legger til at det har vært en fin byggeprosess fra start til mål.

– Det har vært et godt samarbeid med både byggherren og underentreprenørene, sier Arntzen.

– Nytt sentrum

Sagparken byggetrinn 1 er et av tre byggtrinn.

– Hensikten er å lage et møtested og et nytt sentrum på Harestua. Kommunen bygger sykehjem, og det er på en måte en vegg i torget som dannes. Byggetrinn 1 avgrenser byggtrinn 2, og så kommer øvrige byggetrinn som sluttfører torget, sier sivilarkitekt Alf Felberg i Hille Melbye Arkitekter til Byggeindustrien.

Sagparken ligger der hvor Lunner Allmenning hadde opplagsområdet for plank og tømmer, det ligger midt i bygda og forbinder boligområdene i nord og sør. Det ligger også midt mellom jernbanestasjonen og riksvei 4.

– Det er gode og sikre gang- og sykkelveier gjennom torget til Harestua Arena og skolen. Byggetrinn 1 rommer forretninger og en kafe i første etasje, og boliger og kontorer oppover i etasjene. Uteområdet for boligene blir som en hage på taket til næringsarealene, sier Felberg.