Saeed blir ny regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling

1.februar starter Salman Saeed i Skanska Eiendomsutvikling. Han skal ha ansvaret for boligutvikling i Region Oslo Øst og omegn.

– Salman har en meget god profil og bakgrunn, og tar med seg svært viktig kompetanse og erfaring inn i Skanska Eiendomsutvikling. Med hans kompetanse, nettverk og perspektiver på innovasjon, så vil han komplementere ledergruppen i Skanska Eiendomsutvikling og den regionen han skal lede. Jeg er veldig glad for å få Salman med på laget som ny regiondirektør, og har stor tro på at vi sammen skal få til mange spennende prosjekter i og utenfor Oslo, sier konserndirektør for Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik i en pressemelding.

Saeed har ti års erfaring fra eiendomsbransjen med ledelse, investeringer, utvikling og utleie. Han har tidligere blant annet jobbet som Senior director i WeWork, hvor han ledet selskapets ekspansjon inn i Norden og Nederland. Han var med på å starte opp Bonum Utvikling der han jobbet som administrerende direktør, samt vært investeringssjef i Linstow (Awilhelmsen) og eiendomsforvalter i Avinor. I tillegg var han en av initiativtagerne til Ung i Næringseiendom hvor han har vært leder fra oppstarten og frem til utgangen av 2020, og han sitter i styret til Norsk Eiendom (NHO).

– Jeg har gjennom hele karrieren søkt muligheter hos offensive og fremtidsrettede aktører i eiendomsbransjen, som står for kvalitet og bærekraft. Eiendomsutvikling er et fagfelt som har gitt meg stor profesjonell glede tidligere i karrieren, og da denne muligheten dukket opp var jeg ikke i tvil. Skanska er et ledende eiendomsmiljø som jeg ønsket meg inn i, og dermed gjøre et comeback innen eiendomsutvikling fra å ha jobbet i grensesnittet mot innovasjon og teknologi de siste årene. Jeg ser frem til å treffe alle de dyktige kollegene i Skanska Eiendomsutvikling og i Region Oslo Øst, og er overbevist om at selskapet har alle forutsetninger for å lykkes med de strategiske målene, og befeste sin posisjon som den foretrukne utvikleren av kvalitetsboliger i Norge. Jeg gleder meg til å være med og bidra til å realisere dette, sier Saeed i meldingen.

Skanska Eiendomsutvikling rigger seg nå for satsing på boligutvikling i et større geografisk område enn de siste årene.

– Vi ser at det er store muligheter i områdene utenfor Oslo og de andre store byene vi alle er til stede i, og vi skal spisse tilstedeværelsen vår i flere områder som for eksempel Ski, Drammen og Tønsberg. Vi søker også flere partnere for spennende samarbeider der kundeopplevelse, miljø og forutsigbar høy lønnsomhet står i fokus, sier Brevik.

Skanska Eiendomsutvikling har derfor de siste månedene jobbet med å få på plass flere viktige medarbeidere for å realisere vår nye strategi, deriblant ny investeringsdirektør Steinar Wallestad og to nye investeringsrådgivere Geir Gjerde og Audun Astrup Bakke som kommer fra henholdsvis Profier, DnB Næringseiendom og Industrifinans, i tillegg til Salman.