Kristian August gate 13 stakk av med en av tre priser på OMA Awards. Foto: OMA
Kristian August gate 13 stakk av med en av tre priser på OMA Awards. Foto: OMA

Runar S. Eggesvik, Kristian August gate 13 og Røa Torg til topps på OMA Awards

Runar S. Eggesvik, Kristian August gate 13 og Røa Torg stakk av med hver sin pris på OMA Awards.

Runar Skjerven Eggesvik ble Årets pollinator, Kristian August gate 13 vant for Årets transformasjonsprosjekt ob Røa Torg ble kåret til Årets bylivsprosjekt.

Under Oslo Urban Week har man lansert OMA Awards, som skal hedre personer og selskaper som gjør Oslo til en enda bedre by å bo, arbeide og leve i. Ved å trekke frem de gode eksemplene vil OMA gjøre det enklere for alle å bidra til at Oslo blir et forbilde for byutvikling, opplyser Oslo Metropolitan Area i en pressemelding.

Møtestedskaper og gründer Runar S. Eggesvik mottok torsdag prisen «Årets pollinator 2021» som ble stemt frem av publikum.

Eggesvik har bakgrunn blant annet fra festivaler som Øyafestivalen og steder som Kulturhuset, Café Mono, Laboratoriet og nå den nye Bakkekroen. Han står bak det nye selskapet Flott Gjort, som det nærmeste året skal skape et titalls møtesteder i hele Oslo.

Ombruksbygget Kristian August gate 13 fikk prisen som «Årets transformasjonsprosjekt». En fagjury har nominert bygget til den prestisjefylte prisen, og også her var det publikum som stemte frem vinneren.

Kristian August gate 13  er et transformasjonsprosjekt der et rivningstruet 1950-tallsbygg ble bevart og fikk et nytt tilbygg hvor gjenbruk og ombruk er benyttet i stor skala. Prosjektet er del av Tullinkvartalet som er under stor transformasjon med nybygg, byrom og bevaring.

Den siste prisen, for Årets bylivsprosjekt, gikk til Røa Torg. Det består av en glasspaviljong med uteservering mot det nyetablerte torgarealet, butikker og boliger langs Vækerøveien. Prosjektet kobler seg på Røa t-banestasjon og Samfunnshus Vest.

Torget har fått vannspeil, skulpturer og beplantning, og utgjør nå et helt nytt samlingspunkt på Røa. Fra å være en flate man kun krysset over fra et sted til et annet, er torget nå et sted der folk stopper opp, sitter ned og barn leker.