Illustrasjonsfoto: Kone

Rulletrapper fra Kone får ny miljødeklarasjon

Kones rulletrapper Travel Master 110 og Transit Master 140 er først ute i bransjen med godkjenning fra Byggvarubedömningen (BVB) i Sverige.

Det skriver heis- og rulletrapprodusenten i en pressemelding tirsdag.

BVB er en nullprofittorganisasjon hvor Sveriges bygningseiere og byggentreprenører samles for å aktivt fremme bruken av bærekraftig bygningsmaterialer. Organisasjonen stiller, ifølge pressemeldingen, høye krav til redegjørelse av byggematerialer. De gjennomfører miljøvurderinger basert på kjemikalieinnhold, livssyklusaspekter, samt fremmer produktutviklingen mot giftfrie produkter og et godt bomiljø.

– Vi er meget stolte av vårt arbeid med bærekraftighet, og enda en gang få bevis på at vi er bransjeledende. Det er veldig strenge kriterier for å oppnå godkjenning fra BVB og vi er selvfølgelig stolte av å være først i bransjen med denne typen godkjenning av våre rulletrapper. Vi har også tidligere fått tilsvarende godkjenning fra BVB for heisene våre. Å redusere miljøpåvirkningen med våre livssyklusløsninger er et av Kones strategiske mål. Vi ser på bærekraftighetsansvaret som en kombinasjon av å kunne tilby kundene våre innovative og miljøeffektive løsninger. I tillegg redusere Kones miljøpåvirkning ved å arbeide tett med våre leverandører, sier Erik Johnson, administrerende direktør i Kone AS.

Kunder i bransjen har, ifølge pressemeldingen, etterspurt godkjenning fra BVB, og Kone kan som det første og eneste selskapet i Sverige, tilby to godkjente rulletrapper, Kone Travel Master 110 og Kone Transit Master 140. Selskapet har fra tidligere også fått godkjent sine heiser Kone MonoSpace 500 og Kone MonoSpace 700.