Rosendal Maskin overtar agenturet på JCB AgriLine i Norge. F.v. Mike Poxon - regionsdirektør Skandinavia i JCB, Steve Smith - salgsdirektør eksport Europa i JCB Sales, styreleder Kåre Rosendal og daglig leder Ole Marius Rosendal i Rosendal Maskin.

Rosendal Maskin overtar agenturet på JCB AgriLine

Fra og med 19. mai overtar Rosendal Maskin AS agenturet på JCB AgriLine og blir dermed eneimportør av JCB i Norge, skriver Rosendal Maskin i en pressemelding.

JCB AgriLine er betegnelsen på JCBs landbruksmaskiner og omfatter traktoren Fastrac i tillegg til teleskoplastere, hjullastere og kompaktlastere. Avtalen ble undertegnet i april på JCBs hovedkontor i Storbritannia.

– Vi gleder oss over endelig å kunne slippe nyheten i det norske markedet, sier daglig leder Ole Marius Rosendal i Rosendal Maskin.

– Det er en stor fordel både for kundene, JCB og Rosendal Maskin at hele agenturet nå er samlet hos én importør. Vi har allerede servicenett, lokaliteter og distribusjon på plass for å ivareta eksisterende kunder i landbrukssektoren. I tillegg blir Mindaugas Kunickis, som har jobbet med JCB hos Lena Maskin med videre. Han vil få ansvaret for teknisk support i ettermarkedet. Hvem som blir salgsansvarlig for AgriLine vil bli avklart så raskt som mulig, forteller Rosendal.

Rosendal Maskin importerte de første JCB-maskinene i 2001. I 2005 ble de hovedimportør for alt av JCB bortsett fra Fastrac og Teletruk. I 2009 overtok de Teletruk.

Gjennom 16 år har Rosendal Maskin bygd opp et landsekkende nettverk på salg og service. Både JCB og Rosendal Maskin ser et betydelig vekstpotensiale for JCB AgriLine gjennom dette nettverket. JCB Fastrac vil utgjøre den største endringen for Rosendal Maskin. Her snakker vi om markedets raskeste traktor med en toppfart på 70 km/t – utviklet både for landbruket og anleggsbransjen, skriver Rosendal Maskin i pressemeldingen.

– Vi er allerede godt kjent i JCB-systemet, og det vil gi en smidig overgang for eksisterende AgriLine-kunder. Bestilling av maskiner og reservedeler vil bli håndtert gjennom etablerte kanaler og rutiner, sier Ole Marius Rosendal.