Rolig nyttårsfeiring, men mange branner

Flere branner og enda flere branntilløp preget starten på årets nyttårsfeiring, men ved 22-tiden var det ikke meldt om noen alvorlige ulykker til politiets operasjonssentraler landet rundt.

Tre bolighus og et rekkehus med fire leiligheter var så langt blitt flammenes rov, men ingen mennesker kom til skade i disse brannene som heller ikke skyldtes uvettig bruk av fyrverkeri.

Branntilløpene i flere byer kunne derimot føres tilbake til raketter.
- Vi er nå på vei til et bolighus i utkanten av Skien der familien har fått en rakett inn gjennom døra, sa operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt ved 22-tiden.

Flere branntilløp i Tromsø
En ringerunder til politiets 27 operasjonssentraler landet rundt bekreftet at rakettene skytes som aldri før, men politiet hadde ved 22-tiden ikke fått melding om alvorlige ulykker.

I Tromsø var det i løpet av kvelden flere mindre branntilløp, men ellers i Nord-Norge var det stille.

- Forhåpentligvis ikke stille før stormen, var gjennomgangstonen hos operasjonslederne.

I Flatanger i Nord-Trøndelag ble et bolighus totalskadd i brann. Den 92 år gamle kvinnen som bodde alene i huset, klarte å ta seg ut ved egen hjelp. Brannårsaken var trolig et stearinlys som veltet.

Alvorlig i Øvre Telemark
De alvorligste brannene ble antent på Notodden og i Seljord. I Seljord ble et bolighus totalskadd, men husets folk var ikke hjemme da brannen begynte, og bekymringen gjaldt et eldresenter like i nærheten.

Brannvesenets folk klarte imidlertid å hindre at boligbrannen spredte seg til eldresenteret.

På Notodden kjempet brannvesenets folk i flere timer mot flammene da et to etasjers rekkehus med fire store leiligheter ble overtent. Selv om brannveggene sto imot flammene, ble trolig alle leilighetene totalskadd i brannen som ved 22-tiden ennå ikke var slukket.