Ernst Mathias Hetland (fra venstre), Susanne Serigstad, Markus Haugland og Vidar Skarås. Foto: RisaDet manglet ikke på innsatsen under konkurransene som ble gjennomført i løpet av uken. Foto: RisaKonsernsjef Bjørn Risa.

Risa-ledelsen ønsket lærlingene velkommen

35 nye lærlinger i Risa-gruppen ble ønsket velkommen av en fulltallig ledelse og en velkomstsalve sprengt av konsernsjef Bjørn Risa da entreprenørkonsernet sparket et nytt lærlingeår i gang denne uken.

Det skriver Risa i en pressemelding fredag.

– Vi ønsker at de beste talentene skal søke seg til Risa, det er folkene som utgjør den store forskjellen. Nå har vi 35, men målet er 50 lærlinger, slo Bjørn Risa fast i sin åpningstale til lærlinger og ansatte tirsdag.

Han fikk støtte fra Trond V. Tvedt, administrerende direktør i Risa AS – det selskapet i Risa-gruppen som har de fleste lærlingene. Tvedt introduserte lærlingene for Risa-kulturen og konseptet «Ekta vare».

Personalsjef Torill Sigurdsen forteller i pressemeldingen at Risa bruker fire dager på samlingen, som skal gi lærlingene en god innføring i alt fra HMS til teamarbeid og Risa-kultur.

– Vi satser nok mer på lærlingene enn mange andre selskap, men vi gjør dette for å sikre god rekruttering og høy trivsel. Vi forventer økning i oppdragsmengden i årene framover, samtidig er markedet og arbeidsoppgavene krevende. Da er det viktig at vi er godt forberedt. Lærlinguken er en del av disse forberedelsene. Samtidig er det viktig for oss at de unge trives hos Risa, og derfor har vi satt sammen et bredt program disse dagene, sier Sigurdsen.

De nye lærlingene kom tilreisende fra Haugesund i nord til Agderfylkene i sør, og fikk møte hele Risa-ledelsen.

– Hele ledergruppen er samlet her. Det er en prioritert lederoppgave å gi lærlingene et best mulig utgangspunkt for læretiden. Ellers har vi lagt opp til mange praktiske og også morsomme aktiviteter. Målet er å gjennomføre en uke som lærlingene skal huske lenge, sier personalsjefen.

Bjørn Risa er selv med på aktivitetene.

– Jeg gleder meg spesielt til vannsporten som vi skal ha her nede. Dette er ikke noe for dem med vannskrekk; her kommer nok farten opp i 70 knop. Lærlinguken er både skrekkelig gildt, og ikke minst nyttig for oss alle, sier Risa i pressemeldingen.