Store elektriske hjullastere fra LiuGong er blant maskinene Rental Group skal leie ut.
Store elektriske hjullastere fra LiuGong er blant maskinene Rental Group skal leie ut. Foto: Rental Group.

Rental Group skal leie ut kinesiske el-maskiner: – Kan bidra til reduserte priser

Rental Group har inngått eksklusive avtaler med de kinesiske maskinprodusentene Sany Mining Equipment og LiuGong. Avtalene gjelder for det nordiske markedet og kan ifølge utleiekonsernet bidra til å redusere prisen på elektriske maskiner i det skandinaviske utleiemarkedet.

Rental Group har i lengre tid jobbet mot flere produsenter med mål om å sikre fremtidige leveranser av nødvendig volum av nullutslippsmaskiner, skriver selskapet i en pressemelding.

Innen 2025 skal 50 prosent av utleiekonsernets investeringer være i nullutslippsløsninger. Nå har de inngått eksklusive avtaler med Sany Mining Equipment og LiuGong som Rental Group beskriver som to av verdens fremste og mest innovative produsenter av elektriske anleggsmaskiner.

Grundig arbeid

CEO i Rental Group, Erik Sollerud, sier de har gjort et grundig arbeid i tett dialog med representanter fra noen av sine nøkkelkunder med å kvalitetssikre utstyret, og de er imponert over de egenskapene og funksjonaliteten som maskinene innehar.

Erik Sollerud, CEO i Rental Group.

Erik Sollerud, CEO i Rental Group.

Foto: Weronica Karlsrud.

– Allerede fra sommeren 2023 vil vi kunne tilby nye modeller av elektriske maskiner. Her kan jeg trekke frem 20-tonns hjullastere med skandinavisk spekk og en batterikapasitet som ikke finnes i Norden i dag. Vi snakker om opp mot 12 timers arbeidstid på maskinen. Vi vil også i løpet av andre halvår 2023 få inn et stort antall elektriske trucker i 50-65 tonnklassen. I utvelgelsen har vi lagt stor vekt på sikkerhetsaspektet da vi har vurdert de ulike produsentene, og har kun valgt leverandører som bruker batterier fra CATL som er verdens største produsent og ledende på batteriteknologi, sier Sollerud.

Lading og ladeinfrastruktur

Rental Group skriver i meldingen at de jobber målrettet for å fremover kunne tilby fullelektriske løsninger innenfor alle produktgrupper. Parallelt jobber de med å utvikle løsninger for lading og ladeinfrastruktur.

Sany produserer elektrisek trucker som Rental Group skal leie ut i det nordiske markedet.
Sany produserer elektrisek trucker som Rental Group skal leie ut i det nordiske markedet. Foto: Rental Group.

– Vi har ansatt et eget team som kun jobber med dette, og sammen med leverandører som gjør at vi kan tilby helhetlige og fullgode løsninger. Jeg tør påstå at vi nå vil løfte alle deler av nullutslippsløsningene til et nytt nivå. Vi ser også på mulighetene som ligger foran oss innenfor avansert teknologi og autonome maskiner, det er ingen tvil om at våre nye leverandører også ligger langt fremme i denne utviklingen, uttaler
Sollerud.

Fabrikkbesøk

Daglig leder i Rental Group Machine, Pål Brandvold.

Daglig leder i Rental Group Machine, Pål Brandvold.

Foto: Rental Group.

Daglig leder i Rental Group Machine, Pål Brandvold, var også en av selskapets representanter som deltok på fabrikkbesøkene og i møtene hvor avtalene ble inngått med produsentene. Han foreller at det var imponerende å se maskinene i full produksjon på et stort gruveanlegg.

– Vi snakker om elektriske maskiner som produserer helt på lik linje med konvensjonelt utstyr. Jeg tror utviklingen fra fossilt til nullutslipp kommer raskere enn det mange har trodd. Reduksjon av klimautslipp er åpenbart et viktig aspekt, men en annen ting er at produsentene vil gjøre seg mindre avhengige av underleverandører på motor og drivverk da det blir færre og færre leverandører i dette segmentet. Vi satser nå tungt på nullutslipp og vi gleder oss til å presentere mer inngående hva vi kan tilby til markedet fremover, avslutter Brandvold.