Frank Wehus (t.v.), director business development i Capgemini og Pål Høiback, COO i Rental Group. Foto: Rental Group
Frank Wehus (t.v.), director business development i Capgemini og Pål Høiback, COO i Rental Group. Foto: Rental Group

Rental Group satser digitalt

Rental Group har engasjert konsulentselskapet Capgemini som partner for å bidra til ytterligere utvikling av selskapets digitalestrategi.

Ifølge COO i Rental Group, Pål Høiback, har de store ambisjoner innenfor digitalisering.

– Arbeidet vil bidra til viktige løsninger som vil sikre økt kontroll, effektivitet og sikkerhet gjennom hele verdikjeden. Enkelt forklart handler det om å tilgjengeliggjøre all relevant datafangst fra maskiner og enheter, noe som gir kunder og brukere informasjon i nær sanntid, og som videre bidrar til flere automatiserte prosesser, nye rutiner og positiv adferdsendring. I det store bildet handler digitalisering om å hente ut potensialet i økt lønnsomhet og bærekraft, både for kundene våre og for Rental Group som selskap i en bransje som er i utvikling, sier Høiback i en pressemelding.

I meldingen kommer det frem at selskapet siden etableringen i november 2020 har gjort mye med å etablere systemer og ny IT-plattform.

– Selskapets digitaliseringsstrategi er en avgjørende del av forretningsstrategien, hvor Frank Wehus og hans team fra Capgemini er engasjert av Rental Group i utviklingsarbeidet, skriver Rental Group.

– Bygg og anlegg er en sektor vi i Capgemini har mye erfaring med. Posisjonen og bredden i utstyrsportefølje som Rental Group har, gir dem en unik mulighet til å levere verdiskapende tjenester til sine kunder gjennom digitalisering. Eksempler på noen av de sentrale verdiene for kundene, er innsikt i miljøavtrykk, utnyttelse av maskinpark, og kostnadsbilde. Det vil være med på å gi entreprenørene et bedre utgangspunkt for beslutninger, sier Frank Wehus, director business development i Capgemini i meldingen.