Jerry Wannberg, Rental Group (t.v.), Sofia Arvidson Schultz, Thomas Concrete Group og  Hans Karlander, Thomas Concrete Group. Foto: Rental Group
Jerry Wannberg, Rental Group (t.v.), Sofia Arvidson Schultz, Thomas Concrete Group og Hans Karlander, Thomas Concrete Group. Foto: Rental Group

Rental Group leverer helelektriske hjullastere til Sverige

Rental Group skal nå levere helelektriske hjullastere til Thomas Concrete Group i Sverige.

– Thomas Concrete Group er den første aktøren i den svenske betongbransjen til å ta i bruk helelektriske hjullastere i sin drift. To nye serieproduserte 20-tonns hjullastere skal brukes i Thomas Betongs fabrikk i Västerås og Thomas Cements selskap, Stockholm Bulkhamn, utenfor Nynäshamn, skriver Rental Group i en pressemelding.

– Siden sommeren 2023 har vi testet nye modeller av elektriske maskiner under Nordiske forhold, blant dem 20-tonns hjullastere. Hjullasterne har skandinavisk spesifikasjon og batterier fra CATL, verdens største produsent og ledende innen batteriteknologi. Testene har vist svært gode resultater, og i Norge har vi flere og flere kunder som bruker hjullasterne. At Thomas Concrete Group velger våre nullutslippsløsninger i Sverige er vi veldig godt fornøyd med, sier CEO i Rental Group, Erik Sollerud i meldingen.

For Thomas Concrete Group er dette et ledd i deres strategi om å bygge kunnskap om elektrifisering.

– Vi var de første i Sverige som tok i bruk masseproduserte helelektriske betongbiler. Nå tar vi neste steg og introduserer helelektriske hjullastere i vår søken etter å være en pioner innen bærekraft, innovasjon og utvikling i bransjen. Dette er nok en milepæl og vi er stolte over å være den første betongleverandøren i Sverige som tar dette steget, sier Hans Karlander, president og CEO i Thomas Concrete Group i meldingen.

De aktuelle 20-tonns LiuGong-hjullasterne har et batteri på 423 kWh, og klarer ifølge Rental Group opptil tolv driftstimer når den går i lett jobb før det er behov for lading.

– Selv i tyngre jobb vil den gå 8-9 timer, så det er ikke behov for lading i løpet av en normal arbeidsdag, skriver selskapet.