Foto: Renta
Foto: Renta

Renta får nye eiere

Intera Fund II Ky, Rentas hovedeier, har signert en bindende avtale om å selge Renta Group Oy til IK Partners, som er et europeisk private equity-selskap.

– IK slår seg sammen med ledelsen for å drive neste fase av Rentas vekst. Ledelsen av selskapet vil fortsette som betydelige eiere i selskapet og alle aksjonærer som fortsatt er aktive i selskapet vil bli tilbudt en mulighet til å re-investere sammen med den nye eieren. Ledergruppen til Renta har forpliktet seg til betydelige reinvesteringer, skriver selskapet på sine nettsider.

Renta Group operer innen utleie av maskiner og utstyr med mer enn 100 depoter i Finland, Sverige, Norge, Danmark og Polen.

Renta ble etablert i 2015 etter sammenslåingen av tre finske selskaper. Siden den gang har de vokst betydelig og sysselsetter nå over 1.000 personer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og Polen.

– IK Partners er et europeisk private equity-selskap med fokus på investeringer i Benelux, DACH, Frankrike, Norden og Storbritannia, står det i meldingen.

Konsernet vil fortsatt ledes av administrerende direktør, Kari Aulasmaa og hans team.

– Vi har hatt en fascinerende reise med Intera for å skape en moderne og ledende utleieleverandør i Østersjøregionen. Det har vært et privilegium å jobbe med Interas team, og vi er takknemlige for all deres støtte de siste årene. Nå er det på tide å gå videre og jeg ønsker IK-laget hjertelig velkommen til å fortsette reisen med oss. Vi vil ha mye å gjøre i å utvikle digitale og bærekraftige utleietjenester, sammen med å utvide virksomheten til nye geografier. Jeg er overbevist om at IK, med sine internasjonale nettverk, er den perfekte partneren for Renta når vi tar fatt på neste utviklingstrinn, sier Aulasmaa i meldingen.

– Vi er veldig glade for å samarbeide med Kari og teamet i Renta Group i neste steg av reisen deres. Renta spiller en viktig rolle i å utvikle og forbedre bærekraften i bygge- og infrastrukturmarkedene over hele Østersjøregionen, med deres svært lokale og digitale tilnærming til utstyr og maskinutleie. Vi ser frem til å støtte teamet i å utvide nettverket deres og utvikle deres digitale plattform i nye og eksisterende markeder, sier Alireza Etemad, partner i IK og rådgiver for IK IX-fondet.