Prosjektleder Tor Jørgen Askim i Naml - Norske anleggsgartnere - miljø og landskapsentreprenører kan by på et omfattende seminarprogram under årets Park & Anlegg på Lillestrøm. Akrivfoto: Svanhild Blakstad

Rekordinteresse for Park og Anlegg

Over 90 utstillere vil møte andre fagfolk fra grøntbransjen når Park & Anlegg åpner dørene på Norges Varemesse på Lillestrøm 8. og 9. november.

Det er andre året at fagmessen for park- og anleggsbransjen er lagt til Lillestøm, etter at den tidligere ble arrangert i Letohallen på Dal.

Prosjektleder Marit Sagen kan notere rekordmange ustillere på årets fagmesse for park- og anleggssektoren. Foto: Svanhild Blakstad

Messens prosjektleder Marit Sagen er godt fornøyd med responsen fra utstillerne, etter at Norges Varemesse tok over messen i fjor og la den til Lillestrøm.

7000 kvadratmeter

– Hittil har vi 90 utstillere og hele E-hallen på over 7.000 kvadratmeter er utsolgt. Det er en pen økning sammenlignet med fjoråret, sier Sagen.

Messen er en fagmesse, med besøkende fra både offentlig og private virksomheter, blant annet kommunenes park- og anleggsavdelinger.

– Vi fikk veldig god respons etter fjorårets Park & Anlegg, som la et meget godt grunnlag for å utvikle og styrke arrangementets bredde og nytteverdi for publikum. I år har vi bevisst forsøkt å finne å finne nye utstillere og har vært så heldige å få med flere planteskoler, gressleverandører og nisjebedrifter innenfor for eksempel overvannsproblematikk, sier Sagen.

Hun peker også på at maskinleverandørene vil gjøre seg sterk gjeldende på messen, med representanter for mange ulike merker.

Utstillerne vil vise frem produkter innen følgende kategorier: Maskiner og utstyr for park og idrettsanlegg, parkmøbler, belysning, lekeplassutstyr, stein- og betongprodukter, planteskoler og gress.

Omfattende fagprogram

I tillegg til selve utstillingen, vil messen by på et omfattende seminarprogram over to dager. Det er Naml – Norske anleggsgartnere – miljø- og landskapsentreprenører som er ansvarlig for seminarene i fagprogrammet. Her spenner temaene seg fra eksempelvis lokal overvannsdisponering, via bærekraftige grøntanlegg til bekjempelse av invaderende arter. Naml skal også ta for seg nye krav til kvalitet, seriøsitet og bærekraft – og stiller spørsmålet: Er vi klare for Oslo-modellen?

Her er oversikt over alle foredragene under Park & Anlegg

– Vi håper og tror seminarprogrammet vil falle i god jord. I fjor deltok mer enn 1000 besøkende på ett eller flere seminarer. Det er helt tydelig et ønske om faglig påfyll, noe som også er et av messen klare mål, sier Sagen.

– Vi håper å gi både publikum og utstillerne en god totalopplevelse med flotte stands og høyt faglig innhold, avslutter Sagen, som håper på å runde 2.000 besøkende under årets Park & Anlegg på Lillestrøm.