Ranheim Amfi

De har styrt utbyggingen av Ranheim Amfi: Fra venstre prosjektsjef Torry Pedersen og prosjektleder Audun Pedersen i OBOS Nye Hjem, videre daglig leder Tom Utvik og prosjektsjef Kim Johansen i BetonmastHæhre Trøndelag.Prosjektsjef Kim Johansen i BetonmastHæhre Trøndelag viser gjerne frem alle sider av nyinnflyttetde Ranheim Amfi.

Byggherre OBOS Nye Hjem og totalentreprenør Betonmast-Hæhre Trøndelag AS er i mål med Ranheim Amfi, et prosjekt med 102 leiligheter fordelt på fire blokker. De siste av kjøperne flyttet inn i slutten av september.

Fakta

Sted: Ranheim, Trondheim

Prosjekttype: Nybygg, boliger

Byggherre: OBOS Nye Hjem

Totalentreprenør: BetonmastHæhre Trøndelag

Kontraktssum eks mva: 190 millioner kroner

Arkitekt: Eggen Arkitekter

Landskapsarkitekt: AGRAFF Arkitektur

Rådgivere: Bygg: Norconsult l VVS: Sweco Norge l Elektro: Totaltek Trøndelag l Brann: COWI l Akustikk: Brekke & Strand Akustikk l Geoteknikk: Multiconsult

Underentreprenører og leverandører: Grunn og utomhus: Søbstad l Prefab: Contiga l Glassfasader og rekkverk: Alumetall Sverige l Ytterdører: Daloc Norge l Ståldører/brann-dører, tredører: Tore Ligaard l Glassdører, aluminiumsdører: R. Daaland l Utvendig kledning og overflate: Horneberg Bygg (pussflate) l Utvendig malte overflater: Rosenborg Malerteam l Lås og beslag: Abra Beslag l Kledning og overflate (utv. puss): Horneberg Bygg l Kledning og overflate (Cembrit og Frontex): Løvenskiold l Innv. malte overflater: Rosenborg Malerteam l Mur, puss, flis: Horneberg Bygg l Parkett: ABS Parkettgruppen Norge l Maler: Rosenborg Malerteam l Taktekking: Icopal l Glassarbeider: Glassmester K. Larsen & Co. l Blikkenslager: Tak og Fasadespesialisten l Kjøkken: Sigdal kjøkken l Brann-tetting: Norsafe Brannsikring l Rørlegger: GK Rør l Ventilasjon: Hamstad l Elektro: Totaltek Trøndelag l Prefabrikerte baderom: Norac badekabiner l Heiser: Heis 1 l Avfallsanlegg: Envac Norge l Byggevarer: Maxbo Proff

Beliggenheten i den vestvendte, slake lia som er en del av området som i plansammenheng heter Humlehaugen, gjør OBOS-prosjektet fortjent til benevnelsen amfi. Mange av leilighetene har utsikt over den gamle, historiske industri-bydelen Ranheim, til Trondheimsfjorden og Fosen-landet bortenfor der igjen.

Veien er kort fra Ranheim Amfi til barnehager, skole og idrettsanlegg - som hjemmebanen til bydelens nye stolthet, eliteserielaget Ranheim Fotball. I det nære nabolaget finnes også friluftsattraksjoner som Ladestien og Hansbakkfjæra. En kjapp biltur unna, på motsatt side av E6, ligger Reppemarka med sitt mangfold av fristende mål for turfolk.

Utemiljø i særklasse

Mellom og rundt Amfi-blokkene har utbygger OBOS Nye Hjem lagt seg i selen for å gjøre det trivelig for beboerne. Utearealene er nennsomt og nydelig opparbeidet, med støpte, buede stier mellom plenene, lekeplasser med et rikt utvalg av lekeapparater for ungene – og treningsapparater for de mer voksne. Sittegrupper – bord og benker – er å finne nær sagt over alt.

Et eget amfi er bygget med tanke på beboersamlinger og arrangementer av ulikt slag. Her er det utplassert griller til felles bruk. Sentralt i amfiet er det til og med installert juletrefot med strømkontakt.

Grønt og fint

Beplantningen i form av små og større vekster er også mer rikholdig i Ranheim Amfi enn det som er gjengs i tilsvarende boligområder.

– Vi har bevisst strukket oss langt for å gjøre utemiljøet så bra som mulig. Og vi har fått betalt gjennom fornøyde ytringer fra kunder som har kjøpt leilighet og flyttet hit, sier Audun Pedersen, prosjektleder i OBOS Nye Hjem. Prognosesenteret har også sjekket kundetilfredsheten, og funnet at den ligger høyere blant Ranheim Amfi-kundene enn bransjegjennomsnittet.

2,19 – 6,89 millioner kroner

Alle leiligheter i Ranheim Amfi har dessuten egen uteplass – balkong, terrasse på terreng eller takterrasse. Disse uteplassene er solvendte, mens de fleste soverommene har vinduer mot nord.

I størrelse varierer leilighetene fra 49 til 123 kvadratmeter, i pris fra 2,19 millioner til 6,89 millioner kroner. Ved utgangen av september var fire leiligheter fremdeles usolgte. Ved salgsstart var markedet preget av stort utbud av nye boliger, men siden påske har det vært god fart i salget.

Felles p-kjeller

Under Ranheim Amfi er det bygget felles parkeringskjeller som så å si binder de fire blokkene sammen. Bygningene er oppført i prefabrikkerte elementer – hulldekker og stål. På fasadene er det pussplater, med innslag av trekledning.

På det meste har 80-90 bygnings-arbeidere vært i sving på byggeplassen. Prosessen har vært delt i to trinn, men i en periode foregikk det arbeid på alle fire blokker samtidig. Ganske nøyaktig to år tok det fra spaden ble satt i jorda til siste hånd ble lagt på verket for bare få dager siden.

To års byggetid

– Vi klarte å holde tidsplanen – det var to år vi skulle bruke på denne jobben. Kvikkleire-lommer i grunnen gjorde at fundamenteringen tok sin tid: Det måtte en god del peling til, og det var opptil 35 meter ned til fast fjell, forteller prosjektsjef Kim Johansen i BetonmastHæhre Trøndelag til Byggeindustrien. Han benytter anledningen til å berømme OBOS for å være en veldig proff byggherre.

Totalentreprenøren får godt skussmål i retur fra OBOS-representantene, som dessuten fremhever det gode naboskapet til Ranheim Amfi.

– Vi har hele veien hatt en svært god dialog med naboene her.


Flere prosjekter