Ramirent og Norsk Avfall har sammen utviklet Modulcover, et dekke som ersatter plast. Jens Brustad i Norsk Avfall (t.v) og Wilfred Fowler i Ramirent er fornøyd med samarbeidet.

Ramirent tar i bruk Modulcover – sparer miljøet for tonnevis med plast

Norsk Gjenbruk og Ramirent har sammen utviklet Modulcover, et dekke som brukes på byggmoduler i stedet for plast. Det er forventet at dette vil spare miljøet og Ramirent for 8 – 12 tonn plast i året bare i Norge.

Det skriver selskapene i en pressemelding.

For Ramirent startet det hele med en forespørsel fra Norsk Gjenbruk AS om det var mulig å fjerne plasten som var rundt modulene når de ikke var i bruk, noe som ville forenkle kjøringen av disse.

– Modulene er som regel åpne på siden, og må dekkes. Vi fikk høre fra Jens Brustad i Norsk Gjenbruk, at de ser på en løsning som vi kunne utarbeide i fellesskap, og resten er historie, sier Wilfred Fowler, Technical Manager Modules Norway i Ramirent.

- Bygg- og anleggsbransjen er verstingen når det kommer til plastavfall, men vi opplever også ett stort kollektivt fokus fra bransjen rundt miljøproblematikken, spesielt plast. Når utbyggere stiller tøffere miljøkrav til entreprenørene, vil samarbeid, innovasjon og nyskapning tvinges frem, sier Jens Brustad, daglig leder i Norsk Gjenbruk AS.

Ramirent gikk «all in»

Brustad er glad for at Ramirent har bidratt til å utvikle produktet.

– Vi la merke til alle modulene som var pakket inn i plast, og tenkte at her kommer det til å bli et problem fremover. Vi kontaktet flere aktører, men det var egentlig bare Ramirent som var villig til å gå «all inn» i prosjektet, sier han.

Testing

Etter at Ramirent ble med på laget, gikk det fort.

– Takket være kontaktene til Wilfred Fowler i Ramirent, fikk vi testet og utviklet modulcoverne på transportører, samtidig som vi prøvde og feilet på monteringsløsninger og logistikkløsninger, forteller Brustad.

Nominer til pris

Produktet ble såpass bra, at det til slutt ble nominert til Innovasjonsprisen til Avfall Norge.

Det var EcoFiber som fikk prisen for sin gjenvinning av fritidsbåter under utdelingen, men Jens Brustad og Wilfred Fowler er uansett fornøyde.

– Vi er veldig stolte over hva vi har fått til på bare ett år. Denne nominasjonen gir oss energi til å jobbe videre med produktet vårt, sier Jens Brustad.

– Bare det faktum å være nominert, betyr at vi har gjort noe riktig og gir oss tro på at det vi gjør er viktig. Vi har om cirka 4 700 moduler som fraktes på norske veier, så dette blir veldig synlig, tilføyer Wilfred Fowler.

Gode skussmål

Ifølge Ramirent og Norsk Gjenbruk har Modulcover fått svært gode skussmål fra de som har fått prøve produktet.

– Spesielt transportører setter pris på dette. Det går fortere å fjerne og montere, samt at man slipper å spikre med lekter for at plasten skal sitte. Og det beste er at man slipper vannskader og at det føles tryggere, sier Fowler.

- Vi kommer til å satse på at Modulcover vil være tilgjengelig i hele Skandinavia om kort tid, avslutter Jens Brustad.