Rådgiver kraftnett

Sweco former fremtidens byer og samfunn

Vi skaper bærekraftige bygg og effektiv infrastruktur. Sweco er Europas ledende rådgivende ingeniørselskap. Vi er over 17 000 medarbeidere i Nord-Europa og gjennomfører årlig prosjekter i 70 land over hele verden.

Firma Sweco Norge
FylkeTrøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist21.06.2020

Er du en engasjert og kundenær kraftnettrådgiver?

I Sweco møter du dyktige kolleger som setter pris på meningene dine. Sammen jobber vi på spennende og inspirerende prosjekter som skaper framtidens Norge. Jobben vår er å sørge for at dagens og morgendagens samfunn kan tilby alt det innbyggerne trenger; rent vann, varme boliger, effektiv transport og smarte energiløsninger. For å lykkes med det, må vi ha et tett samarbeid med kundene våre. Derfor er den typiske Sweco-medarbeideren imøtekommende, faglig dyktig og engasjert i kundenes prosjekter.

Hos oss gjør du en forskjell. Sweco Trondheim består av over 160 ansatte lokalisert i nye og moderne lokaler i Lysgården på Sluppen. Som kraftnettrådgiver her kommer du inn i et engasjert team som utgjør 7 av 44 ansatte ved energiavdelingen. Avdelingen jobber med energiproduksjon, energidistribusjon og miljøkonsekvenser av dette. Vi søker nå etter seniorkompetanse for å styrke rådgiverteamet vårt innen kraftnett i møte med nye og spennende oppgaver.

Hos oss utvikler du deg. Du er, som oss, opptatt av å finne løsninger som forener teknikk og miljø på en bærekraftig måte. Som kraftnettrådgiver hos oss vil du jobbe med nettkapasitet, trafostasjoner, jording og kabler. I tillegg vil du delta i elektrifisering av transportsektoren og nye energiformer. Du vil få varierte oppgaver som i stor grad kan tilrettelegges i tråd med din kompetanse og dine ønsker.

Vi søker deg som tar ansvar og er beslutningsdyktig. Du må være løsningsorientert, og ikke være redd for å tenke utenfor boksen. Evnen til å tilegne deg ny kunnskap, og å holde følge i en teknologibransje i stadig utvikling, er viktige egenskaper du innehar. Du deler kunnskap og er en god støttespiller for mindre erfarne kolleger.

Dine viktigste arbeidsoppgaver

 • Du skal jobbe med forprosjekt og detaljprosjektering av elementer i kraftnett og rådgivning mot nettselskaper i Norge.
 • Ha ansvar for egne kunder, alene eller sammen med andre i Sweco.
 • Ha kundekontakt og aktivt bidra til nysalg og mersalg av eget og andres område.
 • Bidra til å få yngre medarbeidere inn i prosjekter, og mulig fungere som mentor. Drive aktivt med erfarings og kunnskapsdeling.

Dette kan du

 • Du er utdannet sivilingeniør eller ingeniør innen elkraft
 • Du har minimum fem års erfaring med det norske kraftnettmarkedet. Fortrinnsvis fra rådgiverbransjen, nettselskap eller annen relevant bakgrunn.
 • Du har erfaring med prosjektledelse, beregning og 3D-modeller.
 • Du er strukturert, opptatt av å skape gode resultater og god til å planlegge.
 • Du har fagkompetansen innen et eller flere områder knyttet til: Trafostasjoner, apparatanlegg, kontrollanlegg, jording, konsesjonssøknader, kabelberegninger, nettkapasitet og -stabilitet.
 • Utstrakt kundekontakt med norske nettselskaper vil bli vektlagt.

Dette kan vi tilby

 • Ansvarsfulle oppgaver i spennende prosjekter, også i samarbeid med øvrige regioner i Sweco Norge AS og andre land i Sweco-konsernet.
 • Store utviklingsmuligheter innen fag-, ledelse- og prosjektarbeid.
 • Et fleksibelt og sosialt godt arbeidsmiljø i nye moderne lokaler på Sluppen.
 • Konkurransedyktige betingelser og gode sosiale ordninger.

Kontaktpersoner:

Kari Haugan

Gruppeleder Energiteknologi

+47 915 73 460

kari.haugan@sweco.no

Søk stilling

Vis flere stillinger: