Rådgiver BIM & VDC

Skanska er et av verdens ledende eiendomsutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 38.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.

Firma Skanska Teknikk
FylkeOslo
Søknadsfrist30.09.2019

Om Skanska Teknikk

Skanska Teknikk består av flere avdelinger og dekker fagområdene energi, miljø og klima, byggeteknikk og bygningsfysikk, konstruksjonsteknikk, geoteknikk, betongteknologi, tekniske fag, BIM og VDC.

Avdelingene består av medarbeidere med spisskompetanse innenfor de fagområdene våre avdelinger representerer. Vi arbeider med direkte rådgivning til våre byggeprosjekter og erfaringstilbakeføring fra prosjektene for videreutvikling av vår egen kompetanse og våre byggesystemer. I tillegg er det avdelingene i Teknikk som ivaretar Skanskas brede engasjement innenfor forskning og utvikling.

Om BIM & VDC-avdelingen

Å være Skanskas spesialister i BIM og VDC innebærer at avdelingen har ansvaret for BIM i alle faser, bl.a. BIM-koordinering i prosjektering, 4D-planlegging, bruk av BIM på byggeplass, visualisering, VR og AR. Avdelingen støtter til enhver tid 50-100 prosjekter innen boligbygg, næringsbygg, skoler og kulturbygg og anleggsprosjekter innen privat og offentlig sektor i alle Skanska Norges geografier.

Rådgiverne våre får en egen prosjektportefølje med ansvar å følge opp BIM- og VDC-implementering og gis en stor grad av frihet i hvordan man følger opp disse i hverdagen. Vår avdeling holder til i våre nye, flotte lokaler på Sundtkvartalet på Grünerløkka i Oslo. Ved at avdelingen sitter sentralt organisert befinner man seg daglig i kontorlandskap i et sterkt fagmiljø blant BIM- og VDC-eksperter og kan bistå hverandre i hverdagen, utveksle erfaringer og bygge kompetanse.

Balansen mellom å støtte prosjekt og ha kontorplass på hovedkontoret gir også gode muligheter til å delta i sentrale initiativ for å videreutvikle digitalisering i Skanska både nasjonalt og globalt. En av avdelingens viktigste oppgaver er nemlig å sørge for at Skanska er i forkant på nye prosesser, metoder og teknologi. I Skanska tror vi på digitalisering og vi søker derfor etter deg som både vil implementere dagens beste praksis, men også er sulten på å benytte sin kompetanse til å utvikle oss videre!

Rådgiver BIM & VDC

Vi kan tilby:

 • Et godt faglig nettverk av digitaliseringseksperter i Skanska nasjonalt og globalt
 • Konkurransedyktige betingelser, gode pensjons- og forsikringsordninger og mulighet for medeierskap gjennom vårt aksjeprogram
 • Vi er stolt over å være et av Norges fremste fagmiljø innen BIM og VDC, med store muligheter for både personlig og faglig utvikling
 • Stor grad av frihet til å styre egen hverdag iht å følge opp egne prosjekter og oppdrag

Ansvar:

 • Bistå med bevisstgjøring, rådgivning, implementering og støtte til våre prosjekter
 • Utvikle nye moderne, digitale løsninger relatert til BIM og VDC

Kvalifikasjoner:

 • Ingeniør, sivilingeniør eller utdannelse fra Teknisk Fagskole
 • Erfaring fra byggeprosjekt er positivt, men ikke et krav
 • Grunnleggende forståelse og bruk av BIM

Egenskaper:

 • Samarbeider godt med andre, deler kunnskap, erfaringer og informasjon
 • Analytisk – forstår raskt komplekse spørsmål og foretar rasjonelle vurderinger
 • Handler på eget initiativ og tar ansvar for resultater
 • Deltar i kontinuerlig faglig utvikling
 • Forkjemper for endring og nye tilnærmingsmåter
 • Identifiserer og utnytter kommersielle muligheter

Kontorsted for avdelingsarbeid er vårt nye hovedkontor Sundtkvartalet på Grünerløkka i Oslo. Stillingen rapporterer til avdelingssjef i BIM & VDC-avdelingen, Skanska Teknikk.

Kontakt:

Avdelingssjef Roar Fosse, tel +47 93 44 45 88

HR sjef Vibeke Fjeld, tel +47 98 21 01 98

Søknadsfrist 30. september 2019

Søk stilling

Vis flere stillinger: