Rådgivende ingeniør Automasjon/ITB

Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag.

For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss

FirmaCOWI
FylkeOslo
Søknadsfrist16.04.2023

Vil du jobbe med Norges mest komplekse prestisjeprosjekter? Har du erfaring med bygningsautomatisering og ITB? Hos oss kan du jobbe sammen med bransjens mest ambisiøse byggherrer, entreprenører og rådgivere. Vi er stolte av å bidra til prosjekter som Regjeringskvartalet, Storbylegevakta Oslo, Evenes Kampflybase, Fornebubanen og OSL Gardermoen. Vi søker nå en rådgiver innen Automasjon/ITB til vår avdeling for Bygninger i Oslo.

Bli en del av et ledende fagmiljø med et tverrfaglig fokus

For å imøtekomme våre kunders og samarbeidspartneres økende fokus på kvalitet og bærekraftige løsninger, ser vi etter en rådgiver innen Automasjon/ITB til å bli en del av teamet vårt. Vi er 35 personer i Oslo på VVS og Energi som jobber tett med kundene på noen av Norges mest betydningsfulle og innovative bygge-prosjekter.

Innen bygningsautomatisering RIAut vil noen av dine hovedarbeidsoppgaver være:

 • Prosjektering av byggautomasjon og SD-anlegg i alle faser
 • Tilbud- og arbeidsunderlag for leveranser knyttet til bygningsautomatisering
 • Utarbeidelse av system- og funksjonsbeskrivelser
 • Oppfølging byggeplass

Innen ITB-faget vil du inneha roller som ITB-ansvarlig og RITB, og noen hovedarbeidsoppgaver vil være:

 • Koordinering gjennom alle faser av byggeprosessen, gjennom prosjekteringsfase og installasjonsfase, til idriftsetting og testing, og videre i prøvedriftsperiode
 • Bistand inn mot systematisk ferdigstillelse, kartlegging av grensesnitt, planlegging for sluttfase og utarbeidelse av testplaner i prosjekter
 • Faglig ressursstøtte til prosjektleder, og koordinering av ITB-arbeid mellom byggherre, rådgiver og entreprenører
 • Ansvar for at det ved samarbeid i prosjekter utarbeides overordnede funksjonsbeskrivelser, prosedyrer og planer for testing, og oppfølging for å sikre at de tekniske løsningene tilfredsstiller prosjektets krav til funksjonalitet

Dine kvaliteter. Vårt team. Sammen designer vi fremtiden.

For å lykkes og trives i denne rollen, tror vi at du liker å samarbeide med de rundt deg – uansett om det er kolleger, partnere eller kunder. Videre må du kunne bygge gode relasjoner med andre ved å alltid opptre respektfullt og dedikert til å finne de beste løsningene. Du er nysgjerrig på ny innsikt og nye måter å forbedre noe på, og har en høy grad av fleksibilitet.

I tillegg har du:

 • Erfaring med programmering eller prosjektering av SD-anlegg/bygningsautomatiseringsanlegg
 • Erfaring som RIAut i prosjekter
 • Høyere teknisk utdannelse, minimum Bachelorgrad, og minimum 5 års erfaring med byggautomasjon og SD-anlegg
 • God prosessforståelse av styresystemer, automasjon, VVS og elektrotekniske løsninger
 • Tverrfaglig forståelse (grensesnitt og avhengigheter), strukturert arbeidsmetodikk og er en god planlegger

Sitter du igjen med følelsen at dette kunne være veldig interessant – og har mye erfaring innenfor bygningsautomatisering og mindre innenfor ITB, eller motsatt? Hvis du har en genuin interesse for å få avanserte tekniske bygg til å fungere på best mulig måte - ta kontakt uansett!
Lang erfaring med prosjektering av anlegg innen bygningsautomatisering, som f.eks. automatiker, kan veie opp for mangel på formell kompetanse.

Har du flere spørsmål?

Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i COWI, ta kontakt med Seksjonsleder VVS og Energi, Kristian Heier, på KRIH@COWI.COM eller på 99456525.

Du kan også bli bedre kjent med oss på nettsiden vår, www.cowi.no, hvor du kan lese mer om prosjektene våre, strategien vår, hva vi ønsker å oppnå som selskap og hvordan hverdagen er i COWI.

Så mye mer enn bare en arbeidsplass

I COWI jobber vi sammen med kundene våre for å skape en bærekraftig verden som er god å leve i. Det gjør vi ved å bruke både kunnskap og nysgjerrighet, og noen ganger også mot, for å skape løsningene verden trenger i dag for å få en bedre morgendag. Derfor sier vi nei til prosjekter knyttet til fossil energi og har et mål om at 100% av omsetningen vår skal komme fra prosjekter som er med å flytte verden i en bærekraftig retning.

Vi setter pris på mangfold og utviklingsmuligheter og ønsker et miljø der alle føler tilhørighet og har det gøy sammen. Det får frem det beste i deg, både på jobb og hjemme. Vi holder hovedsakelig til i Skandinavia, Storbritannia, Nord-Amerika og India, og per i dag er vi 7,300 kolleger med kompetanse innen teknologi, arkitektur, energi og miljø.

I tillegg tilbyr vi

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom personlig utviklingsplan, COWI Academy og mentorordningen COWI Connect
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Et eget felleskap kalt «Ung i COWI» for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning, fem ukers ferie og fri mellom jul og nyttår
 • Sist, men ikke minst, et godt arbeidsmiljø. Det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som også gjenspeiles i trivsel- og medarbeiderundersøkelser

Like muligheter for alle

Vi tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, religion eller annen tro, livssituasjon, funksjonsnedsettelse eller alder.

Søk stilling

Vis flere stillinger: