Nina Pettersen, daglig leder i Pretec Norge, har stor tro på at de skal lykkes i å videreutvikle Galvano. Foto: Pretec

Nina Pettersen, daglig leder i Pretec Norge, har stor tro på at de skal lykkes i å videreutvikle Galvano. Foto: Pretec

Pretec kjøper Galvano

Pretec kjøper Fauske-bedriften Galvano Industrier og tar dermed over 15 lokale arbeidsplasser.

– Vi har vært i en krevende situasjon og er nå utrolig lettet over å ha sterke eiere i ryggen som kjenner bransjen. Dette sikrer driften, de lokale arbeidsplassene, samt fortsatt leveranse til våre kunder i hele Norge og Sverige, sier Hans Austad, daglig leder i Galvano, i en pressemelding.

Nina Pettersen, daglig leder i Pretec Norge, har stor tro på at de skal lykkes i å videreutvikle Galvano.

– Galvano er et sterkt merkenavn vi ønsker å beholde, og vi tror at vår kunnskap og våre midler kan gjøre Galvano Industri til en lønnsom bedrift på sikt, sier Nina Pettersen i meldingen.

Galvano Industrier leverer nisjeprodukter for sikring av tunneler, gruver, fjellhaller og rassikring, samt varmforsinking av stålprodukter, og selskapet har i dag 15 ansatte.

– Selskapet, som hovedsakelig er eid av Fauske kommune og Nordland Fylkeskommune, har de siste årene hatt store økonomiske utfordringer, heter det i meldingen.

De fem siste årene har derfor Galvano Industrier hatt dialog med Pretec om Fauske-selskapets fremtid. Pretec Group har 260 ansatte i seks land og har hovedkontor i Sarpsborg. Selskapet jobber blant annet med produkter til tunnel- og fjellsikringsmarkedet i Skandinavia. Samtalene resulterte i at Pretec nylig inngikk en kontrakt om å kjøpe alle aksjene i Galvano Industrier.

– Galvano Industri blir nå et heleid Pretec-selskap. Galvano Industri vil beholde sitt eksisterende navn og vil inngå som en del av Pretec Norge. Som eneeier ønsker Pretec å snu den vanskelige økonomiske situasjonen for Galvano Industri og posisjonere det for langsiktig vekst, skriver selskapet.

Pretec har allerede gjort store investeringer i Galvano Industri, blant annet anskaffelse av en ny sinkgryte til varmforsinking av egen produserte bolter og andre produkter som varmforsinkes for eksterne kunder.

– Galvano Industri er en langsiktig investering for oss, som vil styrke vår norske produksjon betraktelig, sier Nina Pettersen.

– Galvano Industrier blir en nisjeleverandør til Pretec selskapene i Norge, Sverige og Finland. I tillegg til den norske produksjonen har Pretec gruppen produksjon i sine datterselskaper i Sverige, Danmark, Finland, Belgia, Kina, og India, skriver Pretec.

Pretec ble etablert i 1985 og er en del av Pretec Group AS. Hovedkontoret ligger på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg. Konsernet omsatte i 2021 for 1.086 millioner kroner.

Galvano ble etablert i 1955 med satsning på mekanisk produksjon og varmforsinking av stålprodukter. Produksjonen foregår i Fauske, og selskapet har i dag 15 ansatte.